OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σαρωνικού: Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση #GROWOURHUMANITY

Η ανθρωπιά είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και γι ‘αυτό στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικοιύ, του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, της Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας και των εθελοντών «Young Volunteers in Action»  μια σειρά από διάσημα ρητά  προσωπικοτήτων παγκοσμίου φήμης, έρχονται να εμπνεύσουν τους επισκέπτες της έκθεσης #GrowOurHumanity. 

Στην έκθεση που θα εγκαινιασθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», τα  αποφθέγματα προβάλλονται σε 16 πάνελ θυμίζοντας σοφά λόγια διακεκριμένων ανθρωπιστών, οι οποίοι ανέπτυξαν την έννοια της ανθρωπιάς, της προσπάθειας, τόνισαν την αγάπη τους για την αλήθεια, την ηθική ακεραιότητα, την πίστη στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και χρησιμοποίησαν τα ιδανικά τους ως ακτιβιστές, πολιτικοί, καθηγητές, συγγραφείς, αθλητές και καλλιτέχνες. 

Πρόκειται για μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο και μια απόπειρα προσέγγισής του ατόμου με αισθήματα σεβασμού και αλληλεγγύης , ώστε σε καιρούς πολυεπίπεδης κρίσης, οι δίαυλοι της επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Τα ρητά προέρχονται από τους:

Τσεχική Δημοκρατία – Βάτσαβ Χάβελ, Άλφονς Μούχα

Αγγλία – Βιρτζίνια Γουλφ, Κλάιβ Στέιπλς Λιούις

Σουηδία – Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ισπανία – Ενρίκε Βίλα-Μάτας

Σλοβενία – Φραντσέ Πρεσέρεν

Ρουμανία – Τζόρτζε Ενέσκου, Μιχάι Εμινέσκου

Πολωνία – Στάνισλαβ Χέρμαν Λεμ

Νορβηγία – Φρίντγιοφ Νάνσεν

Ολλανδία – Μπαρούχ Σπινόζα

Γαλλία – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Κύπρος – Κώστας Μόντης

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας είναι ανεξάρτητος οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συμμετέχει στο  διεθνές πρότζεκτ #GrowOurHumanity, το οποίο ξεκίνησε από το Τσεχικό Κέντρο της Στοκχόλμης και συνεχίστηκε σε άλλες πόλεις – Βρυξέλλες, Σόφια, Μιλάνο, Ρότερνταμ και σε άλλα Τσεχικά Κέντρα και τσεχικές πρεσβείες. 

 

  • Humanity (από τα λατινικά humanitas), ανθρωπότητα, ανθρωπισμός, ανθρωπιά,  ανθρώπινη συμπεριφορά, αυτό, που μας κάνει ανθρώπους, βοήθεια στους ανθρώπους οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τις εθνικές ή πολιτικές συνθήκες 

 

Σας περιμένουμε στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», οδός Αρμονίας 25, από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5μμ, μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. που θα λήξει η έκθεση. 

Ελάτε να εμπνευστείτε από τα αποφθέγματα σημαντικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος και του παρόντος, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για το ταλέντο και τα προσόντα τους, αλλά και λόγω των ανθρωπιστικών τους συμπεριφορών.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice