OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πύργου: Ξεκίνησε η διανομή επιταγών για τρόφιμα στα πυρόπληκτα χωριά

Ξεκίνησε η διανομή επιταγών για τρόφιμα στα πυρόπληκτα χωριά του Δήμου Πύργου με τη συμβολή του Γραφείου Εθελοντισμού, από τα έσοδα που συγκέντρωσε το Σωματείο Παραπληγικών στη συναυλία υπέρ των πυρόπληκτων κατοίκων που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές..

Πρόσφατα τα μέλη του Δ. Σ. του Σωματείου επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, προκειμένου να του παραδώσουν την επιταγή με το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε στη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Όπως είχε ανακοινωθεί, η συναυλία που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πύργου, τον ΔΟΠΠ και το Γραφείο Εθελοντισμού με τη συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων της πόλης, είχε έναν και μοναδικό σκοπό: τη συγκέντρωση χρημάτων, μέσω κουπονιών που διέθεσε το Σωματείο Παραπληγικών, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων. 

Το ποσό παραδόθηκε στον Δήμο Πύργου, μέσω όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών της Οικονομικής Επιτροπής κι αμέσως εξετάστηκε και συμφωνήθηκε ο τρόπος κατανομής στους κατοίκους. Η διανομή τους γίνεται μέσω επιταγών για την προμήθεια τροφίμων και παραδίδονται σύμφωνα με τις επίσημες λίστες της υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου σε συνεργασία με την εκκλησία και τους προέδρους των χωριών, σε άνεργες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου. Ήδη, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος σε συνεργασία με τον γραμματέα του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας Γιώργο Παπανικολόπουλο, παρέλαβαν τις προηγούμενες ημέρες τις επιταγές και ξεκίνησαν τη διανομή τους με τα παραπάνω κριτήρια. 

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεχάρη για άλλη μια φορά όλους όσοι συνέβαλαν στη συγκέντρωση αυτού του ποσού και δήλωσε πως: «Στις μέρες μας, απαιτείται μεγάλο ψυχικό περίσσευμα για να υπάρξει αλληλεγγύη και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για πολλούς συνανθρώπους μας. Η πράξη του Σωματείου Παραπληγικών εκπέμπει πολιτισμό και αλληλεγγύη κι αποδεικνύει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, πάντα μπορεί να βρεθεί η δυνατότητα να προσφέρουμε βοήθεια». 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice