Δήμος Παλ. Φαλήρου: Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου

Στην χθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαληρου, ενέκρινε ομόφωνα τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου.

Όπως μας αναλύει ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος , ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Επίσης επεσημαίνει πως, παράλληλα αξιοποιεί τις υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο Φλοίσβος αποτελεί το πιο εμβληματικό τοπόσημο του Παλαιού Φαλήρου και μετά από χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 Ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής, την άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ξεκινάμε τις απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου, καταλήγει ο κ. Φωστηρόπουλος.
Σχολιάστε