OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για τις οικονομικά αδύναμες γυναίκες

Ο Δήμος Καλαμαριάς σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη δράση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο σε γυναίκες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, ενισχύοντας τη δράση της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και  του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου      ” Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης”. 

Με το σύνθημα «Επειδή…Κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη και νόσος δεν είναι μόνο ο covid, ξεκινάει ο Οκτώβριος, που είναι ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και στις 25 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και τη μαστογραφία και τις άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Στη δε πρόληψη συμβάλλουν θετικά η διακοπή του καπνίσματος, η εκγύμναση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Οι ενδιαφερόμενες ανασφάλιστες γυναίκες της Καλαμαριάς μπορούν να  δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα  2313 314 499 και 2313 314 525 της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής,  Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice

Υπερήφανοι οι Κώοι για τις μεγάλες επιτυχίες στον Αθλητισμό

otavoice