Δήμαρχος Ζωγράφου: «Παράδειγμα να αντλήσουμε, πρότυπα να μιμηθούμε, απάντηση να δώσουμε»

Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Όσες φορές και αν εορτάσουμε την εθνική επέτειο του 1940, όσες φορές και αν τιμήσουμε τους ήρωες του έπους που ξεκίνησε τέτοια ημέρα πριν από 81 χρόνια, όσους λόγους και αν βγάλουμε, δεν μπορούμε να αποδώσουμε το μέγεθος του ηρωισμού των Ελλήνων εκείνης της εποχής ,δεν μπορούμε να περιγράψουμε την έκταση θαύματος που συντελέστηκε στα βουνά της Ηπείρου.

Σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άξονα σάρωναν την Ευρώπη και ο ιστορικός ορίζοντας ήταν πιο σκοτεινός από ποτέ, η πρώτη αχτίδα φωτός φάνηκε από την Ελλάδα, από εκεί που δεν περίμενε κανείς. Κι όμως, θα έπρεπε να το περιμένουν.

Η πρώτη νίκη κατά του Άξονα επιτεύχθηκε από εκεί που ιστορικά οι δυναστικές δυνάμεις έχουν ηττηθεί ξανά και ξανά, από εκεί που η Ευρώπη έχει σωθεί ξανά και ξανα στο παρελθόν, από αυτούς που τάχθηκαν να φυλούν Θερμοπύλες.

Η υφήλιος υποκλίνεται στους συνεχιστές των Μαραθωνομάχων, των Σαλαμινομάχων, αυτών που στο διάβα της Ιστορίας ήταν πάντα εκεί, στη θέση που τους έταξε η Ιστορία για να δώσουν την μονή απάντηση που πάντα έδιναν και πάντα δίνουν ο Έλληνες σε αυτές τις περιπτώσεις. «Όχι»

Στην περίοδο που διανύουμε, όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει και πάλι προκλήσεις, έχουμε παράδειγμα να αντλήσουμε, έχουμε πρότυπα να μιμηθούμε, έχουμε απάντηση να δώσουμε. Την ίδια όπως και τότε.

Χρόνια πολλά Έλληνες
Χρόνια πολλά Ελλάδα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΘΩΔΑΣ»
Σχολιάστε