OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Ασπροπύργου: “Διαπιστώνουμε την ανάγκη για ουσιαστική αύξηση της επένδυσης στη Ψυχική Υγεία”

Μήνυμα του Δημάρχου Ασπροπύργου, Νικόλαου Μελετίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σε παγκόσμια κλίμακα, διαπιστώνουμε την ανάγκη για ουσιαστική αύξηση της επένδυσης στη Ψυχική Υγεία.

Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζικοί Φορείς πρέπει να δράσουν μαζί για να αναβαθμίσουν την ποιότητα στη φροντίδα της Ψυχικής Υγείας, μία φροντίδα διαθέσιμη σε όλους όσοι τη χρειάζονται, ώστε να αναρρώσουν και να επανέλθουν ταχύτερα στην κανονική ζωή από την κρίση του COVID– 19.

Σύμφωνα με Διεθνή δεδομένα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με μία ψυχική διαταραχή. Κάθε 40 δευτερόλεπτα έχουμε μία αυτοχειρία και το σύμπτωμα της κατάθλιψης, αναγνωρίζεται σήμερα, ως μια πρωταρχική αιτία ασθένειας και αναπηρίας, ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους.

Με αίσθημα ευθύνης, ως Δήμαρχος της Πόλης, θα ήθελα να σας αναφέρω τις μέχρι σήμερα δράσεις μας, που στόχο έχουν την ασφάλεια της ψυχικής υγείας μας.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, τις Συνεργασίες και Δικτυώσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας με το Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας αλλά και τη  Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ευρύκλεια» του Ψ.Ν.Α. Τις συνεργασίες του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου και  της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, με το  ΕΔΔΥΠΠΥ και τις διαδικτυακές – ένεκεν της πανδημίας – ενημερωτικές δράσεις, με θέματα τη διαχείριση  του Άγχους και της Κατάθλιψης. Την ενεργή συμμετοχή της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο συνεργασίας της  με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, στο πρόγραμμα λειτουργίας της «Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102» αλλά και στο Πρόγραμμα  «ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΑΞΙΑ» της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία  με την τηλεφωνική γραμμή «10306».

Πάνω απ’ όλα να υπενθυμίσουμε τις Δωρεάν Υπηρεσίες Ψυχολόγου και Συμβουλευτικής για όλους, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ασπροπύργου, που παρέχονται με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο.

Δεν μείναμε όμως μόνο σε αυτά.

Απόλυτα πεπεισμένη η Δημοτική μας Αρχή, ότι το θέμα της Ψυχικής Υγείας είναι μείζον στη σημερινή πραγματικότητα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την Ίδρυση και Λειτουργία μιας Δομής Ψυχικής Υγείας στον Ασπρόπυργο, με άμεσο όφελος για τους κατοίκους του Ασπρόπυργου αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής.

Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε θετικά η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για τη Ψυχική Υγεία, κ. Ζωή Ράπτη καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., Δρ. Δημήτρης Κόντης.

Τέλος, υπογράψαμε  Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, του μεγαλύτερου Εθελοντικού Οργανισμού στη Χώρα, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με στόχο την παιδική ευημερία και την υποστήριξη της οικογένειας, συνδράμοντας έτσι με κάθε μέσο τα παιδιά του Ασπρόπυργου. 

Θα συνεχίσουμε με την ευθύνη που διακρίνει τις προσπάθειες μας, να διατηρούμε τη Ψυχική Υγεία των δημοτών μας στο επίπεδο που τους αξίζει και που συμβάλλει σε ένα Υγιές Οικογενειακό και Κοινωνικό Περιβάλλον.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Γ. Μώραλης στο Open Day των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

otavoice

2ο Πασχαλινό Παζάρι στον Δήμο Αιγιαλείας

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Μαθητές εκθέτουν έργα ζωγραφικής

otavoice

Μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο

otavoice

Ισ. Μάδης: Ανεφάρμοστος ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου με το Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης

otavoice