Αντωνακόπουλος: “Ο Αλέξης Κόρδας αφήνει ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Πύργου”

Δήλωση δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για το θανατηφόρο τροχαίο στο Κατσικάρι

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Πύργου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του διακεκριμένου και γνωστού ιατρού Αλέξη Κόρδα.

Ο Αλέξης Κόρδας ανασύρθηκε νεκρός, από το ταξί που επέβαινε όταν αυτό συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μικρό φορτηγάκι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου που σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το patrisnews παραβίασε σηματοδότη STOP. Το σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον γνωστό Πυργιώτη γιατρό, συνέβη λίγο μετά τις 9.30 το πρωί σε διασταύρωση στο Κατσικάρι, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έκανε δήλωση για το θανατηφόρο τροχαίο στο Κατσικάρι και για την απρόσμενη απώλεια του Αλέξη Κόρδα αναφέροντας:

«Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Χάθηκε ένας συμπολίτης μας, ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο αείμνηστος πια Αλέξης Κόρδας, γιατρός οφθαλμίατρος. Σε μια φοβερή ατυχία της στιγμής, σε ένα τροχαίο που συνέβη εκεί που δεν υπήρχε κανένας παράγοντας κινδύνου. Και όμως συνέβη! Κάτω από άγνωστες – μέχρι στιγμής – συνθήκες, συγκρούστηκαν το ταξί που επέβαινε ο γιατρός με αυτοκίνητο, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εν ώρα υπηρεσίας με προσωπικό του Δήμου.

Έσπευσα στο σημείο λίγα λεπτά μετά το συμβάν γιατί ακολουθούσε και άλλο αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας που αμέσως μας ειδοποίησε. Δυστυχώς, διαπίστωσα αμέσως το θάνατο του γιατρού που ήταν ακαριαίος. Υπήρχαν τέσσερις τραυματίες από το πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας με διαβάθμιση σοβαρότητας. Θεωρώ ότι όλοι, την ώρα που μιλάμε, είναι εκτός κινδύνου. Μεταβήκαμε και στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πύργου, όπου ο πρώτος έλεγχος με τους γιατρούς αυτό έδειξε. Τραυματίας επίσης ήταν και ο οδηγός του ταξί. Η Τροχαία θα ερευνήσει τα αίτια αυτού του ατυχέστατου και τραγικού περιστατικού.

Ήμουν φίλος του αείμνηστου Αλέκου – όπως τον λέγαμε όσοι τον γνωρίζαμε καλά – ενός ιδιαίτερα αγαπητού συμπολίτη, τόσο στους συναδέλφους του, όσο και το χώρο του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης. Αφήνει, αντικειμενικά, ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Πύργου.
Εύχομαι στην οικογένεια και τους συγγενείς του να βρουν όλα τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν για να ξεπεράσουν αυτόν τον αβάσταχτο πόνο».
Σχολιάστε