Το μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Βασίλης Θώδας εξέδωσε συλληπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Η αναλυτική ανακοίνωση:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη. Η Ελλάδα από σήμερα είναι φτωχότερη, αλλά στο ελληνικό πάνθεον προστέθηκε μια μεγάλη μορφή. Ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας, αφήνει πίσω του τεράστια παγκόσμια καλλιτεχνική παρακαταθήκη.

Το έργο του ταξίδεψε και θα συνεχίσει να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. Το συρτάκι από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» αναγνωρίστηκε διεθνώς και έγινε μουσικό σήμα κατατεθέν ενώ πολλά από τα τραγούδια του ερμήνευσαν σπουδαίοι διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και η Εντίθ Πιάφ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας μας που τον σκεπάζει. Καλό σου ταξίδι Μίκη της Ελλάδας, αθάνατος στη μνήμη και στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα και εμάς και τις επόμενες γενιές Ελλήνων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε