Την Τετάρτη 22/9 η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στον Δήμο Χανίων

Την Τετάρτη (22/9) με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021. Με κεντρικό θέμα της διοργάνωσης: «Κόσμος σε Κίνηση», οι δράσεις στοχεύουν στην αμοιβαία κατανόηση τόσο στο πλαίσιο της οικολογικής βιώσιμης κινητικότητας όσο και της μέριμνας για ισότιμη προσβασιμότητα.

Τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 17:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. θα κλείσει για όλα τα οχήματα η οδός Ν. Φωκά, ενώ στο εν λόγω σημείο θα φιλοξενηθούν βιωματικές και ενημερωτικές δράσεις για την ιδιαίτερη μέριμνα, που οφείλουμε όλοι στα Άτομα με Αναπηρία και την κάλυψη των αναγκών τους για τη μετακίνησή τους.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αθλητικές επιδείξεις μη διαδεδομένων αθλημάτων στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Χανίων, προάγοντας την άθληση στο πλαίσιο της κινητικότητας ως ενεργό τρόπο ζωής και βασική παράμετρο για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», τον Σύλλογο Κωφών Ν. Χανίων “Σαµαριά”, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας, τον ΠολιτιστικόΑθλητικό Σύλλογο Χαλέπας «ΚΥΤΤΑΡΟ», το Κέντρο Ημερήσιας ΦροντίδαςΑπασχόλησης Ατόμων με ΑναπηρίαΚΗΦΑΑΜΕΑ, το Σώμα Ελληνικού ΟδηγισμούΤοπικό Τμήμα Χανίων, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αναπήρων Παίδων «Η Μεγαλόχαρη», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων ΔυστυχημάτωνΟ Άγιος Χριστόφορος», τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Στο μεταξύ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.svak4chania.gr υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των προβλεπόμενων αλλαγών στην οργάνωση και κυκλοφορία της πόλης (https://drive.google.com/file/d/1OUUGt2SmKnZYXwGC_RwFBkea1bGcAuSY/view), με τη γνώμη των πολιτών, κατοίκων και δημοτών των Χανίων να είναι σημαντική για την εφαρμογή των σχεδιασμών.  Ένα κλικ στο ερωτηματολόγιο (https://bit.ly/3zne8Ig) και μερικά λεπτά από το χρόνο, αρκούν για να αλλάξουμε όλοι μαζί την πόλη μας προς το καλύτερο.

Βρείτε το βίντεο στη διεύθυνση που ακολουθεί:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε