OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«ΘΡΙΑΣΙΑ 2021»: Τελευταίο τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ασπροπύργου

Η αυλαία πέφτει για τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021» του Δήμου Ασπροπύργου,  με  τρεις υπέροχες παραστάσεις, ξεκινώντας, με τη Θεματική  Μουσική Παράσταση  «ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», από την ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου «ΘΡΙΑ», την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Δημαρχείου. 

«Με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, η Ορχήστρα  Παραδοσιακής Μουσικής  του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου «ΘΡΙΑ» παρουσιάζει μια σπουδαία εκδήλωση, που περιλαμβάνει :                                                                                        

  • «Θούριους» του Ρήγα Φεραίου σε μουσική καταγραφή των Αρτεμίδη, Σιγάλα, Λαδά, Σακελλαρίδη, Καρά, Μαργαζιώτη, Λεοντή, Λάγιου.
  • Δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που τα ποιητικά τους κείμενα, αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.
  • Δραματοποιημένη αφήγηση με ιστορικά και λαογραφικά σχόλια για κάθε τραγούδι.
  • Προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής. 

Τραγουδούν: Παναγιώτης Λάλεζας , Χρυσόστομος Μητροπάνος , Βαγγέλης Δημούδης, Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Ορχήστρα Δήμου Ασπροπύργου “ΘΡΙΑ” , Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας, Διεύθυνση χορωδίας Σταύρος Μπερής. Συμμετέχουν: η πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα, οι μαντολινίστες Νίκος Τσιμπλάκης και Νίκος Ρογκάκος».

Το Σάββατο  18 Σεπτεμβρίου 2021 στις  20:30 θα φιλοξενηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου η Θεατρική Παράσταση «Η ΠΑΓΙΔΑ»  του Ρομπέρ Τομά.. 

«Στο αστυνομικό έργο, που μετρά παγκοσμίως πάνω από 30.000 παραστάσεις, ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί ένα μοναδικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή του έργου. Στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία.. Υφαίνει , σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία , που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων…  Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωσταντίνος Γιαννακόπουλος, και ο Τάκης Παπαματθαίου».

Το δεκαήμερο Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Δημαρχείου με τον Γιώργο Γιαννιά, που θα δώσει μια φαντασμαγορική Συναυλία. Ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του, με διαχρονικό κοινό και σημαντικές επιτυχίες, παρουσιάζει στιγμές από την προσωπική καλλιτεχνική του διαδρομή και τα πλέον δημοφιλή τραγούδια από το χθες και το σήμερα.

Σημειώνεται ότι:

  • Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μόνο για καθήμενους.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των  εκδηλώσεων, από την είσοδο στο χώρο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης έως και την αποχώρηση από αυτόν.
  • Η είσοδος στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου θα γίνεται μόνο από την πλευρά της οδού Αγίας Μαρίνας.  
  • Η παρακολούθηση των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα γίνεται με κάρτες εισόδου που θα διατίθενται στην είσοδο.
  • Με την έναρξη της παράστασης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός του θεάτρου, η κατανάλωση φαγητού, η ένταση ήχου στα κινητά τηλέφωνα.
  • Θερμή παράκληση προς γονείς – κηδεμόνες παιδιών, να αποφύγουν  τη συνοδεία των μικρών παιδιών σε εκδηλώσεις, που δεν θα έχουν ενδιαφέρον για αυτά,  έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα ενόχλησης θεατών αλλά και των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στη διάρκεια των παραστάσεων. 

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice