OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021: «Ο Μανδραγόρας» (6/9) και «Γραμμές Κουβάρια» (7/9), από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Συνεχίζεται τη Δευτέρα (6/9) στις 21:00 μ.μ. το 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου, στο χώρο εκδηλώσεων του Παλιού Σταθμού, με τη θεατρική παράσταση «Ο Μανδραγόρας», που παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Επίσης, την Τρίτη (7/9) το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη θα παρουσιάσει άλλη μία παράσταση με τίτλο «Γραμμές Κουβάρια», στις 21:00 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Παλιού Σταθμού Τρένου του Διονύσου.

Ακολουθούν πληροφορίες για τις παραστάσεις.

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

O Μανδραγόρας, το φυτό με τη σαρκώδη και διχαλωτή ρίζα, που έχει σχήμα ανθρώπινο και στο Μεσαίωνα τού απέδιδαν αφροδισιακές ιδιότητες, ενέπνευσε ένα ρεαλιστή και αμείλικτο πολιτικό, τον Νικολό Μακιαβέλι, να γίνει και θεατρικός συγγραφέας. Το 1518 ο Μακιαβέλι γράφει ένα έργο – σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου που θεωρείται, όχι άδικα, η πιο άρτια κωμωδία ηθών του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Στην κωμωδία αυτή ο Μακιαβέλι, ο πολιτικός των μηχανορραφιών και του κυνισμού, πέντε μόλις χρόνια μετά το περίφημο πολιτικό του έργο «Ο Ηγεμών», στηλιτεύει αμείλικτα την υποκριτική ηθική, τις άνομες δοσοληψίες, τις πολιτικές ραδιουργίες, την υποδούλωση του ανθρώπου στο χρήμα και τη χρησιμοποίηση ανέντιμων μέσων για να επιτευχθούν ανέντιμοι σκοποί.

Και όλα αυτά μέσα από σπαρταριστές φαρσικές καταστάσεις, αλλεπάλληλες κωμικές ανατροπές και απρόβλεπτες συγκρούσεις: Ένας επαγγελματίας κομπιναδόρος, ένας επίορκος καθολικός ιερέας, ένας δαιμόνιος υπηρέτης και μια αχαλίνωτη πεθερά στήνουν μιαν απίστευτη πλεκτάνη προκειμένου να πεισθεί ένας ηλικιωμένος και εύπιστος νομοδιδάσκαλος να οδηγήσει με τη θέλησή του τη νέα, όμορφη αλλά και πιστή σύζυγό του στο κρεβάτι του επίδοξου εραστή της! Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής
Σκηνικά /κοστούμια: Λίνα Παγώνη
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Θεοδώρου
Παίζουν οι: Μπανάνα Ράμα: Άννα Λυμπεράτου / Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Καλλίμαχος: Αλέξανδρος Τριγωνάκης, Λιγούριος: Μιχάλης Πεφάνης, Νικίας: Μήτσος Σερέτης, Λουκρητία: Ειρήνη Ραψομανίκη / Χρύσα Ιωάννου, Σωστράτη: Κλαίρη Παπαδοπούλου, Τιμόθεος: Μάριος Λύσανδρος, Χήρα: Κατερίνα Σκλεπάρη / Βέτα Σπόντα, Έρωτας: Χριστίνα Αθηνέλη

ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

Σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη μία παρέα φίλων, πάντα πολύ απασχολημένοι με τη δουλειά τους, επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς ποτέ να βρίσκουν χρόνο για να συναντηθούν από κοντά. Όλη η εμπειρία της ζωής, της γέννησης, του θανάτου, του έρωτα, βιώνεται αποκλειστικά μέσω των τηλεφωνικών συσκευών. Αναρωτιέται κανείς αν βγαίνουν ποτέ από τα διαμερίσματά τους, καθώς η εικονική πραγματικότητα αντικαθιστά πλήρως την φυσική ανθρώπινη επαφή. Μόνη εξαίρεση η Ντενίζ, μία νεαρή έγκυος κοπέλα, που προσπαθεί να προσεγγίσει τον δότη σπέρματος του παιδιού που πρόκειται να φέρει στον κόσμο.

Το έργο αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη κοινωνία, που βίωνε ήδη ένα ιδιαίτερο είδος κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της τεχνολογίας, αρκετά πριν την καραντίνα που επέβαλε η παγκόσμια πανδημία.

Σκηνοθεσία: Εύη Σιδέρη
Σκηνικά /κοστούμια: Λίνα Παγώνη
Μουσική επιμέλεια: Βάιος Πράπας
Παίζουν οι: Ελίζα Δανιόλη, Άννα Δαρδαγάνη, Μάρθα Καμινάρη,Λία Μουχτάρη, Αλέξης Μπιρμπίλης, Δέσποινα Νικολαΐδου,Στέφανος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παπαχατζής

Για κρατήσεις εισιτηρίων μπείτε έγκαιρα στο σύνδεσμο https://dionysiafest.gr/.

Επίσης ο Δήμος υπενθυμίζει ότι φέτος λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δικό μας έμπρακτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωεςμέλη των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτοπροσκόπων, στους οποίους οφείλουμε πολλά. Για αυτό το λόγο ο Δήμος καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν όλοι μαζί τους εθελοντές μέσω του ειδικού σημείου που θα τοποθετηθεί στους χώρους εκδηλώσεων (στον Παλιό Σταθμό Τρένου και στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δαρδαμανέλης και Πατουλίδου διασταύρωσαν τα ξίφη τους!

otavoice

Περιφέρεια Αττικής: Η αλήθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ

otavoice

Ο Δήμος Αρταίων για την χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου

otavoice

Η Γενική Διευθύντρια των Ινστιτούτων Goethe Ν.Α. Ευρώπης στον Δήμαρχο Χανίων

otavoice

Δύο περιβαλλοντικά βραβεία στον Δήμο Κατερίνης

otavoice

ΠΣτΕ: Ο “Ψηφιακός Βοηθός” στην υπηρεσία των πολιτών

otavoice