OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021: Ανοίγει την Κυριακή 5/9 η αυλαία του 14ο Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00 μ.μ. στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2021 ανοίγει η αυλαία του 14ο Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου, στο χώρο εκδηλώσεων του Παλιού Σταθμού, με τη θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά», που παρουσιάζει η Ομάδα Θεάτρου «Θεατροποί» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ” ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΥ 05/09 21.00 μ.μ.
ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Τρείς γυναίκες. Φίλες κολλητές κοντά στο οριακό σημείο της ερωτικής τους ύπαρξης. Με φοβερές ανασφάλειες, με αδιέξοδα στις σχέσεις τους ακόμα και μεταξύ τους λόγω διαφορετικών χαρακτήρων.

Με χώρο συνάντησης το σπίτι της Αλέκας απομονωμένες από τον έξω κόσμο και τα προβλήματά του, συζητούν, πίνουν, τρώνε, τσακώνονται, φιλιώνουν προσπαθώντας να βρούνε στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες. Αισθάνονται το τέλμα και προσπαθούν να πάρουν «δύναμη» για να ξεφύγουν.

Ωστόσο όλες οι συζητήσεις είναι για τους άνδρες της ζωής τους που δεν εμφανίζονται αλλά είναι παρόντες και ζωντανοί κάθε στιγμή και καταδυναστεύουν την ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη που μία το θέλει, η άλλη διστάζει και η άλλη δεν το θέλει καθόλου γίνεται αφορμή να δούμε εντάσεις, κλάματα, φιλιώματα, συμμαχίες, διαφωνίες, ιστορίες που μπάζουν από παντού μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού που επηρεάζουν τις κρίσεις και τις αποφάσεις τους.

Ανάμεσα στις τρείς φίλες και η τέταρτη της παρέας, η κόρη της Αλέκας. Λίγο μποέμ, λίγο αναρχοαυτόνομη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να καταφέρει να γίνει αυτό το ταξίδι για δικούς της λόγους επεμβαίνοντας συνεχώς προσπαθώντας να τις πείσει ότι πρέπει να το κάνουν. Ωστόσο και αυτή παγιδευμένη στα δικά της υπαρξιακά προβλήματα τείνει να βρεθεί μεγαλώνοντας στην ίδια θέση.

Απίθανοι σπαρταριστοί διάλογοι φτιαγμένοι αριστοτεχνικά από τον Δημήτρη Κεχαϊδή και την Ελένη Χαβιαρά με την αμεσότητα του καθημερινού λόγου προκαλούν αβίαστα το γέλιο. Ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης Ελληνικής δραματουργίας. Χαρείτε το, διασκεδάστε και προβληματιστείτε ταυτόχρονα. Μας τα παρέχει άφθονα και τα δύο.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαϊτης
Σκηνικά /κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαίτης
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης
Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος
Παίζουν οι: ΑΛΕΚΑ Σοφία Μάνεση, ΗΛΕΚΤΡΑ Λία Στεργιάδου, ΦΩΤΕΙΝΗ Φωτεινή Μπανιά, ΜΑΡΩ Κατερίνα Κυπριανού

Για κρατήσεις εισιτηρίων μπείτε έγκαιρα στο σύνδεσμο https://dionysiafest.gr/.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι φέτος λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δικό μας έμπρακτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωες – μέλη των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτοπροσκόπων, στους οποίους οφείλουμε πολλά. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί τους εθελοντές μέσω του ειδικού σημείου που θα τοποθετηθεί στους χώρους εκδηλώσεων (στον Παλιό Σταθμό Τρένου και στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου).

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice