Ρόδη Κράτσα στο OTAVOICE: “Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για μια ψηφιακή και πράσινη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”

Με όραμα την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής αλλά και υπηρεσιακών στελεχών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχεύει με την παρουσία της να αναδειχθεί της ως μία ανερχόμενη σύγχρονη οικονομία, στηριγμένης στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού αλλά και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα, οι οποίες στηρίζονται κυρίως στον τοπικό πρωτογενή τομέα, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενθάρρυνση της σύγχρονης δημιουργίας και στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών στην αγορά, όπως και στην συνεργασία της με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα θα αναδείξει το σχέδιο για την αναβάθμιση σε υποδομές που αναδεικνύουν και δίνουν υπεραξία στο συνολικό έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την αναπτυξιακή της προοπτική.

“Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στη ΔΕΘ και στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το προφίλ μας. Αυτό το προφίλ είναι μια σύγχρονη Περιφέρεια που βασίζεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον πλούτο του πρωτογενούς τομέα και στις επιδόσεις της. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για μια ψηφιακή και πράσινη Περιφέρεια” ανέφερε αρχικά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μιλώντας στην κάμερα του OTAVOICE.

Αναφορικά με την φετινή τουριστική κίνηση, τα χαμόγελα περισσεύουν στην Περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Περιφερειάρχης: “Φέτος παρουσιάζουμε μια μεγάλη δυναμική. Ανοίξαμε νωρίς και με αυτοπεποίθηση για να πετύχουμε μια καλή τουριστική χρονιά. Πιστεύουμε πως και οι επόμενοι μήνες θα αφήσουν σημαντικό τουριστικό αποτύπωμα για τη φετινή χρονιά. Διευρύναμε την βεντάλια των πηγών τουρισμού και καταφέραμε μια καταπληκτική τουριστική χρονιά ενώ παράλληλα διατηρήσαμε και την ασφάλεια στην Περιφέρεια μας”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ OTAVOICE:
Σχολιάστε