Ποδηλατάδα του Δήμου Διονύσου την Κυριακή (19/9) στη Δ.Κ. Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει και φέτος  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16-22 Σεπτεμβρίου, με διάφορες δράσεις που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω της προώθησης εναλλακτικών τρόπων  μετακίνησης (ποδήλατο, περπάτημα κλπ) με σεβασμό στην Οικολογία και το Περιβάλλον.

Την ερχόμενη Κυριακή 19/9 θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατάδα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, κατά μήκος της οδού Αθηνών (με εκκίνηση και τερματισμό το χώρο του παλαιού σταθμού τρένου), ώρα 11:00-13:00 .

Ακόμη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί και είναι οι εξής:

–   Καθ’ όλη την εβδομάδα μαθητές του Δήμου Διονύσου θα ζωγραφίσουν ένα μεγάλο μουσαμά, με θέμα το μήνυμα της Εκστρατείας «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε Υγιείς».

–   Θα δημιουργηθεί βίντεο με συνέντευξη εξειδικευμένου καρδιολόγου, που θα έχει ως θέμα την Υγεία σε σχέση με τις μετακινήσεις .

–   Την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», την Τετάρτη 22/9, θα λειτουργήσει Περίπτερο στο πάρκο δίπλα από το σταθμό του τρένου Αγίου Στεφάνου, με δωρεάν μικροεπισκευές ποδηλάτων και ταυτόχρονη δυνατότητα ενημερωτικών ενεργειών και συμβουλών για τη χρήση του ποδηλάτου.
Σχολιάστε