OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνάντηση Νίκα με την υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με την αρμοδιότητα της υφυπουργού και δράσεις σχετικά με αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η σημαντική παρέμβαση από πλευράς περιφερειακής Αρχής και ειδικότερα η ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου για την προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και άλλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 3,78 εκατ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, το εν λόγω έργο προβλέπει, ειδικότερα, προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας(3.786.367,38 ευρώ).

Το φυσικό αντικείμενο αφορά, (α) προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο ανελκυστήρα, (β) επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) και (γ) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice