OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα το πρωί, μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε,  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, παρουσία πρώην δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων και εκπροσώπων της αναδόχου, προχώρησαν στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου.  

Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο  χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 21.080.000,00€ (με ΦΠΑ). Το κτήριο θα είναι με σύγχρονες προδιαγραφές και θα συμβάλει στην ενοποίηση των υπηρεσιών που λειτουργούν διάσπαρτα σε κτήρια που ενοικιάζονται και κοστίζουν πάνω από 400 χιλ. ευρώ ετησίως και από την άλλη θα αναβαθμίσει την πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με τη σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που θα διαθέτει. Επιπλέον θα συμβάλει στη μείωση των  κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο της πόλης καθώς θα διαθέτει χώρο στα τρία υπόγειά του 7.751 τ.μ. 160 θέσεις στάθμευσης. Μεταξύ άλλων το κτήριο θα αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο και τέσσερις ορόφους ανωδομής. Τα τρία υπόγεια στεγάζουν υπόγειο parking, χώρους αποθηκών, αρχείων, μηχανοστασίων, καθώς και χώρους εξυπηρέτησης της λειτουργίας του κτιρίου. Στους υπόγειους χώρους του και ειδικότερα στο 2ο και 1ο υπόγειο και μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου υπάρχει Αμφιθέατρο και Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Σύμφωνα με την σύμβαση το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023. 

Με αφορμή την συμβολική έναρξη του έργου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: 

«Σήμερα έγινε η θεμελίωση ενός εμβληματικού έργου. Πρόκειται για το σπίτι του Πολίτη, του δημότη, το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.  Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκινάει αμέσως και ελπίζουμε σε 2,5 χρόνια να παραδοθεί. Με την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου επιτυγχάνεται η δημιουργία αναγκαίων υποδομών μέσω των οποίων θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, θα ενισχυθούν οι πολιτιστικές δράσεις και θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτοςΗ συνεργασία μας με όλους τους δημάρχους της Αττικής είναι συστηματική και στοχεύει στην προτεραιοποίηση έργων που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη βελτίωση των υποδομών και την ασφάλεια στην κάθε περιοχή».  Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης και των πρώην δημάρχων στη δρομολόγηση του έργου και ευχαρίστησε  τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου τα οποία έχουν συμβάλει έμπρακτα προκειμένου να ξεκινήσει. 

Τις θερμές ευχαριστίες του,  προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη καθώς και σε όλους όσους συνέβαλλαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, εξέφρασε και ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει περίπου πριν από μια 20ετία για την ανέγερση του Δημαρχείου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους προκατόχους του και τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από τον Γ. Πατούλη με τη συνδρομή και του Αντιπεριφερειάρχη και πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλου, στη θητεία του οποίου προκηρύχθηκε και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του κτηρίου. 

Στη τελετή θεμελίωσης παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος, Υγείας Γ. Κεχρής, ο  βουλευτής και  π. Υπουργός Γ. Κουμουτσάκος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης,  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σ. Ευσταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αγ. Παρασκευής Μ. Κύρκος, οι πρώην Δήμαρχοι Γ. Σταθόπουλος και Α. Σιδέρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας, ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου, η Ειδική Σύμβουλος για θέματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων Γ. Πίσπα, Αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου.  

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Προκηρύξεις Δήμων 2023: Ποιες “τρέχουν” τώρα

otavoice

Περιφέρεια Κρήτης: Ξεκινά στη Χερσόνησο το Cardio Pulse 2023

otavoice

Νίκας: “Αξιολόγηση προτεραιοτήτων από την Περιφέρεια για το νέο ΠΕΠ”

otavoice

Κασαπίδης: “Εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας”

otavoice

Πατούλης: «Φιλοδοξούμε αυτό το Φεστιβάλ Χορωδιών να γίνει θεσμός»

otavoice

Την πορεία ολοκλήρωσης του τρέχοντος ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Τζιτζικώστας

otavoice