Ο Δήμος Πύργου αντιδρά στο κλείσιμο τμημάτων στο γυμνάσιο-λύκειο Καράτουλα

Την απόλυτη στήριξή του εκφράζει ο Δήμος Πύργου στο αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου-λυκείου Καράτουλα να μην διακοπεί η λειτουργία των τριών ολιγομελών τμημάτων του σχολείου κατά το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

Ο σύλλογος, με ανοιχτή του επιστολή εκφράζει την αγανάκτησή του μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να μην εγκρίνει τη λειτουργία ενός τμήματος στην Β΄ λυκείου και δύο τμημάτων στην Γ΄ λυκείου.

Μια απόφαση, που όπως τονίζεται και από τον Δήμο Πύργου θα επιφέρει μεγάλες και δυσάρεστες συνέπειες τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς τους, καθώς θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλη σχολική μονάδα στον Πύργο, ενώ ταυτόχρονα μια τέτοια απόφαση ισοδυναμεί με αποδυνάμωση του σχολείου.

Ενός σχολείου, που μόλις πέρυσι, και μετά από καταλυτικές ενέργειες του Δήμου Πύργου και του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, παραδόθηκε το κτίριο προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ προς χρήση, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτόστρωσης για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση μαθητών, καθηγητών και γονέων στο κτίριο.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους μαθητές και τους γονείς, όπως και την έντονη αντίδρασή του στο κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων θα προβεί σε αποστολή εγγράφου προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και θα επιδιώξει συνάντηση με την Υπουργό για το φλέγον αυτό ζήτημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε