Ο Δήμος Κορινθίων θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες, από τις πυρκαγιές, κοινότητες

Στο έργο «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και έργα πρόληψης στις κοινότητες Ξυλοκέριζας, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22/07/2020, προϋπολογισμού μελέτης (Α.Μ. 31/2020) 349.999,99€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)» προχώρησε ο Δήμος Κορινθίων. Η χρηματοδότηση είναι από την ΠΔΕ ΣΑΕ 055 (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) + Ίδιοι Πόροι Δήμου Κορινθίων (ΣΑΤΑ). Ανάδοχος του ο έργου ο κ. Βασίλειος Α. Μιτακίδης

Οι παρεμβάσεις στην Κοινότητα Αθικίων αφορούν σε έργα συλλογής, διαχείρισης και διευθέτησης ομβρίων υδάτων χειμάρρων που διέρχονται από τον αστικό ιστό του χωριού και γενικότερα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ουσιαστικά αντικαταστάθηκε στην περιοχή του Διδασκάλειου Πνευματικού Κέντρου Αθικίων ο ανεπαρκής, για την διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων, υπάρχων μικρός υπόγειος αγωγός διαμέτρου 0,8 μέτρου, με νέο τσιμέντινο αγωγό από οπλισμένο σκυρόδεμα και με ιδιαίτερες σιδηρές ενισχύσεις πλάτους 3,5 μέτρων, ικανός να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ομβρίων.

Επίσης κατασκευάζονται στον παραπλήσιο κεντρικό οδικό άξονα, υπόγειοι αγωγοί Φ1.000, και μήκους 200 μέτρων, οι οποίοι θα διαχειριστούν τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής απευθείας προς το πλησιέστερο υδατόρεμα, αποφεύγοντας έτσι πλημμυρικά φαινόμενα στις παρόδιες κατοικίες και καταστήματα, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Παρόμοια παρέμβαση διευθέτησης ομβρίων υδάτων έγινε πρόσφατα με την ίδια εργολαβία και στην περιοχή του Πρώην Δημαρχείου Σαρωνικού, επιλύοντας έτσι ένα άλυτο επί πολλά χρόνια, πρόβλημα αυτής της περιοχής. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν ώστε να καλύψουν και άλλες επικίνδυνες, για πλημμύρες, περιοχές των Αθικίων. Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες, από τις πυρκαγιές, κοινότητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε