OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέα διάκριση για τον Δήμο Αγιάς στα Green Awards 2021

Με το πρώτο βραβείο της κατηγορίας «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού» τιμήθηκε ο Δήμος Αγιάς στο πλαίσιο των βραβείων Green Awards 2021 από τον Economist και το powergame.gr για τις σημαντικότερες δράσεις στην Ελλάδα για το περιβάλλον από επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και οργανισμούς Α΄ και Β΄ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα βραβεία δόθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο Electra Palace Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του The Thessaloniki Metropolitan Summit, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας K. Σκρέκα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στ. Πέτσα, καθώς και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο.

Με την κατάκτηση του πρώτου βραβείου Green Awards 2021, αποδεικνύεται η συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος Αγιάς στον τομέα της διαχείρισης του περιβάλλοντος, ενισχύοντας τις πολιτικές και τις δράσεις που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους και εξασφαλίζουν όρους περιβαλλοντικής ισορροπίας στην περιοχή. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ευχαρίστησε τους Διοργανωτές για την πρόσκληση, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την βοήθεια και την τεχνική υποστήριξη.

Ευχαρίστησε ακόμα τον Υπουργό διότι εξέτασε σε βάθος και με λεπτομέρεια την πρόταση του δήμου για την ανταποδοτική ανακύκλωση και θύμισε πως η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Αγιάς με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου, για την ανταποδοτική ανακύκλωση , έχει κεντροβαρή ρόλο για τη διαλογή στην πηγή με ανταπόδοση στο χρήστη του συστήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice