Μουτζούρης στο OTAVOICE: “Όχι δομές στα νησιά μας, έχουν κρίσιμη γεωγραφική θέση”

Σταθερή στις απόψεις της για το μεταναστευτικό η Περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης της, Κ. Μουτζούρης

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μια ευκαιρία προώθησης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία τους, τα προϊόντα τους και η φιλοσοφία που διέπει την Περιφέρεια με στόχο την οικονομική προοπτική και ανάπτυξη.

Έτσι βλέπουν την φετινή τους παρουσία στην 85η ΔΕΘ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει μισθώσει συνολικά 120 τετραγωνικά για να παρουσιάσει και μια πρωτότυπη εικαστική έκθεση. Το θέμα της έκθεσης θα έχει έναν αφηγηματικό χαρακτήρα και θα εξιστορείται με μια σειρά αφηγήσεων το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Παρών και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ξενάγησε το OTAVOICE στο περίπτερο της Περιφέρειας ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο ίδιος, η Περιφερειακή Αρχή και οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Λέσβου. Αυτό του μεταναστευτικού.

“Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με το μεταναστευτικό. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα. Είμαστε ενάντια κάθε δομής στα νησιά μας” τόνισε στην κάμερα του OTAVOICE ο κ. Μουτζούρης και συνέχισε: “Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 η τωρινή κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική της προηγούμενης. Τα σύνορά μας ήταν ανοιχτά κι όποιος ήθελε έμπαινε. Είχαμε συσσώρευση 25.000 μεταναστών στη Λέσβο! Τα πράγματα όμως ευτυχώς άλλαξαν και τώρα έμειναν 3.500”.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης έστειλε ξανά το δικό του μήνυμα στις Αρχές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: “Μακριά από δομές στα νησιά. Έχουν κρίσιμη γεωγραφική θέση”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ OTAVOICE:
Σχολιάστε