Με υψηλούς στόχους ξεκινά την Πέμπτη(15/9) η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Καρδίτσας

Με υψηλούς στόχους και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η διοργάνωση κινείται στον απόηχο της πανευρωπαϊκής πρωτιάς της Καρδίτσας μεταξύ 3.134 πόλεων.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ξεκινά την Πέμπτη (16/9) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη (22/9) και είναι προσαρμοσμένη σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και έτσι οι εκδηλώσεις κυρίως εστιάζουν σε ανοικτούς χώρους και πάντα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήδη για την υλοποίηση της ΕΕΚ έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις στο Δημαρχείο με τους εμπλεκόμενους στην όλη διαδικασία. Η Καρδίτσα προσδοκά και φέτος στην διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για περισσότερη κινητικότητα, για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών και για περισσότερο σεβασμό στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης.

Να υπογραμμιστεί ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό καθώς θα αλλάξει εικόνα ο Δήμος σε ότι αφορά την πρόσβαση στα πεζοδρόμια, αφού προβλέπεται η κατασκευή πέραν των 20 χιλιομέτρων πεζοδρομίων. Μάλιστα τα πεζοδρόμια αυτά θα κατασκευαστούν με σύγχρονες προδιαγραφές και κυρίως τηρώντας τις προδιαγραφές για τις μετακινήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε και κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Ήταν μια πρωτιά που σηματοδότησε την εξωστρέφεια της πόλης και φυσικά χρειάστηκε πολύ και συστηματική δουλειά για να επιτευχθεί. Φέτος συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά κάτω βέβαια από άλλες συνθήκες. Έχουμε πλέον ως επίσημο έμβλημα του Δήμου τον «Ουράνιο Ποδηλάτη». Έχουμε δημοπρατήσει την κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Έχουμε δημοπρατήσει την κατασκευή τουλάχιστον 20 χιλ. πεζοδρομίων και ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε και έργο που θα αφορά σε ασφαλτόστρωση όλων των κεντρικών δρόμων της πόλης. Ακόμη διεκδικούμε πιστώσεις για ένα νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ανακατασκευή όσων κατέστρεψε ο «Ιανός». Εδώ είμαστε λοιπόν και με συγκεκριμένες ενέργειες αλλάζουμε την Καρδίτσα, σε μια σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα φιλική προς τους δημότες της και προς το περιβάλλον πόλη».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδω

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε