Με «πλούσιο» πρόγραμμα επιστρέφει ο θεσμός «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021» στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό ραντεβού του φθινοπώρου, οι εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021» επιστρέφουν στη Νέα Ιωνία , με ένα από τα πιο «πλούσια» προγράμματα στην ιστορία του θεσμού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον ΟΠΑΝ, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης.

Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021» επιστρέφουν με έναν μήνα γεμάτο σπουδαίες νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, ιστορικές ημερίδες, καθώς παιδικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές εκδηλώσεις από φορείς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το μουσικό αφιέρωμα στον Ιωνιώτη Στέλιο Καζαντζίδη, επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αφιερώματα στη Νέα Ιωνία του χθες, αλλά και ιδιαίτερες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, το αύριο της πόλης .

Σε μήνυμά της, για την έναρξη του θεσμού, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημειώνει:

«Με τις καρδιές μας γεμάτες προσμονή, ελπίδα και αισιοδοξία σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021», στον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της Νέας Ιωνίας μας, το ζωντανό κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας και των ανθρώπων της. Ενώνουμε τις απαρχές της πόλης μας με τη σημερινή της φυσιογνωμία και προσβλέπουμε στο μέλλον της μέσα από την Τέχνη του λόγου και της μουσικής!

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια, η πόλη μας αρχίζει να ξαναβρίσκει, με σύνεση και πιστή τήρηση των κανόνων ασφάλειας, τους καθημερινούς ρυθμούς της. Οι Ιωνιώτες και οι Ιωνιώτισσες έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό, έχουμε ανάγκη να ανταμώσουμε ξανά στις γειτονιές μας, έχουμε ανάγκη να τιμήσουμε την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας, μιας πόλης σταυροδρόμι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

Σας καλούμε να μοιραστούμε, να συμμετάσχουμε και να αναδείξουμε μαζί το φως που αντανακλά κάθε ημέρα του ιστορικού θεσμού δίνοντας ζωή, αγάπη, δύναμη και προοπτική στην πόλη μας!».

Επισυναπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε