Κόκκινος: Όταν οι ανεμογεννήτριες «παράγουν» επεισόδια και «βεβηλώνουν» το μοναδικό περιβάλλον του Νοτίου Αιγαίου…

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Με αφορμές:

-Τα πρόσφατα επεισόδια κατά των κατοίκων και τη νέα αναταραχή που δημιουργήθηκε στο νησί της Τήνου λόγω της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

-Την διαρκή και συστηματική υποβάθμιση και την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που εκφράζουν την οργή και την αντίθεση τους στην υπερβολική και αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

-Την βεβήλωση του υπέροχου και μοναδικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

Δηλώνουμε τα εξης:
-Στηρίζουμε την δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όχι όμως την αλόγιστη κατάσταση που δημιουργήθηκε ή προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στα νησιά μας (Τήνο, Πάρο, Άνδρο, Νότια Ρόδο κτλ). Να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας δίνει το περιβάλλον αλλά… οφείλουμε να το σεβόμαστε.

-Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Τήνου και σε όλους όσους έχουν τις αντίστοιχες αγωνίες και ευαισθησίες για τον τόπο τους.

Καλούμε:
Τους βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου να λάβει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει από την αλόγιστη πανσπερμια ανεμογεννητριών στα νησιά μας και να καταδικάσει την βία κατά των διαμαρτυρομένων πολιτών! Να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος να σεβαστεί τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών μας.

Είναι ώρα για άμεσες και γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Είναι η ανάγκη να πρυτανεύσει η ευθύνη και η λογική!»

 
Σχολιάστε