Κάτοικοι πέριξ του «Πάρκου Αγ. Αλεξίου» προς Δ. Πατρέων: «Με ποια λογική να ξεριζωθούν 12 αιωνόβια δέντρα;»

Για εμπαιγμό από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων κάνουν λόγο οι κάτοικοι πέριξ του «Πάρκου Αγ. Αλεξίου» για το έργο ανάπλασης και δημιουργίας πλατείας στην περιοχή. Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση όχι μόνο δεν υπήρξε από μέρους τους καμία διάθεση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων αλλά προσπάθησαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους μονομερώς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους κ. ΤροΪζο, Τσουκαλά, Τόγια, και Χατζόπουλο:

“Στη συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη 1-9-2021 ως Επιτροπή Κατοίκων πέριξ του «Πάρκου Αγ. Αλεξίου» στο Δημοτικό Μέγαρο, με τους υπεύθυνους των  Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου για το έργο ανάπλασης και δημιουργίας πλατείας στην περιοχή, δεν υπήρξε από μέρους τους καμία διάθεση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων. Προσπάθησαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους μονομερώς. 

Τονίζουμε ότι  θέλουμε να προχωρήσει η κατασκευή της πλατείας παρ’ όλες τις ελλείψεις της συγκεκριμένης μελέτης.

Το αίτημά μας αφορά την παραμονή και την συμπερίληψη των αιωνόβιων ευκαλύπτων στη νέα πλατεία που είναι ζωτικής σημασίας για την ιστορία και το μικροκλίμα της περιοχής.  Είναι αδιανόητο να ξεριζωθεί έστω  κι ένας σε περίοδο  που υπάρχει τόσο μεγάλη οικολογική κρίση και σε μια πόλη που πάσχει από την έλλειψη αστικού πρασίνου. Με ποια λογική  αποφασίζεται να κουτσουρευτούν και να ξεριζωθούν 12 αιωνόβια δέντρα;                                                                                                                                                                                                       Είναι αρκετή η δικαιολογία πως οι ρίζες των Ευκαλύπτων «θα» εμποδίσουν το πέρασμα των υπόγειων καλωδίων για τον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας; Σήμερα που ζούμε την εποχή της μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης δεν μπορούμε να βρούμε λύση με την καλωδίωση; Όσο για την  φύτευση δέντρων που προβλέπει η μελέτη είναι ανεπαρκής, τόσο όσο προς τον αριθμό  όσο και ως  προς την ποικιλία δέντρων. 

Οι υπεύθυνοι του έργου επικαλούνται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν υπάρχει  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει ξερίζωμα  αιωνόβιων ευκαλύπτων να μας την δείξουν. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κ Πελετίδη να πάρουν θέση προστατεύοντας  δέντρα που υπάρχουν πολύ πιο πριν από εμάς στην περιοχή.

Γεράσιμος ΤροΪζος

Γιάννης Τσουκαλάς 

Παναγιώτης Τόγιας 

Παντελής Χατζόπουλος”
Σχολιάστε