OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως επικεφαλής εταίρος στην έκθεση Tournatur 2021

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν  ο μοναδικός ελληνικός φορέας, που συμμετείχε με δικό της Περίπτερο στην Διεθνή Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur (ενσωματωμένη φέτος με την Caravan – Salon, την μεγαλύτερη Έκθεση στον κόσμο για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και τροχόσπιτα), η οποία διοργανώθηκε από τις 27.8.21 έως τις 05.09.21 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Η παρουσία της Περιφέρειας στην παραπάνω διοργάνωση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της συμμετοχής της από την αρχή της πανδημίας στις Εκθέσεις Τουρισμού του εξωτερικού  με φυσική παρουσία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EX.TOUR “Developing and promoting extreme tourism in Greece Albania cross-border area – EX.TOUR”» του Προγράμματος INTERREG IPA  «ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020», του οποίου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος.

Βασικός στόχος του έργου EX.TOUR είναι η οργανωμένη και συστηματική προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην διασυνοριακή περιοχή μέσα από μια σειρά από σημαντικές παραβάσεις, οι βασικότερες των οποίων είναι:

Η ανακατασκευή της Αναγνωστοπουλείου Σχολής στην Κόνιτσα, η οποία θα αποτελέσει την έδρα Σχολής Extreme Sports. Από την Σχολή θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στον χώρο των extreme sports και των υπαίθριών δραστηριοτήτων.

Η εκπόνηση μελέτης για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Extreme Sports (πρόγραμμα σπουδών, είδος πιστοποιήσεων, οργανόγραμμα, δομή κτλ).

 – Η κατασκευή αναρριχητικών πεδίων στην περιοχή της Κόνιτσας και της Πρεμετής (Αλβανία).

Η προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως προορισμό για τις extreme sports και  υπαίθριου τουρισμό.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας του έργου είναι ότι την λειτουργία της Σχολής  ανέλαβε ήδη το Υπουργείου Πολιτισμό και Αθλητισμού.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στελέχωσαν η Δ/ντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος πραγματοποίησε και δύο ομιλίες στη σκηνή του Travel & Nature CONNECTED, που μεταδόθηκαν και διαδικτυακά, με θέμα την Ήπειρο του Εναλλακτικού Τουρισμού αλλά και το πρόγραμμα Ex Tour και τα μέλη της ομάδας έργου της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Ρογκότη και κ. Ευάγγελος Τσιάρας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν επίσης Δήμος Κόνιτσας, εταίρος του έργου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Όσων αφορά στα ενδιαφέροντα απολογιστικά στοιχεία της Έκθεσης καταγράφεται ότι 653 εκθέτες από 31 χώρες είχανε την δυνατότητα να παρουσιάσουνε σε ένα κοινό 185.000 επισκεπτών τα προϊόντα και τις παροχές υπηρεσιών τους, ενώ για το 41% των επισκεπτών ήταν η πρώτη επίσκεψή τους στη συγκεκριμένη Έκθεση, πράγμα που υπογραμμίζει την μεγάλη απήχηση την οποία είχε στο κοινό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα κόσμο που άλλαξε από την πανδημία, η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε για τις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου που θα επανα-δραστηριοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice