OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Κως της εξωστρέφειας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος για κινηματογραφικές παραγωγές

Τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό από τη Φινλανδία Τάαβι Βάρτια υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού Σέβης Βλάχου, και της ειδικής συμβούλου για τον τουρισμό Κατερίνας Κανταρζή. 

Ο Φινλανδός σκηνοθέτης είναι ένας καλός φίλος της Κω, καθώς το 2014,  με πρωτοβουλία και στήριξη του τότε διευθυντή του ΕΦΤ Νίκου Σοφού, είχε επιλέξει το νησί μας για τα γυρίσματα της ταινίας ‘’Περιπέτεια στο Αιγαίο’’ ενώ έχει πραγματοποιήσει ανάλογες παραγωγές στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα. 

Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησε στη συνεργασία του με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής μας τον οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσει εταιρεία που δραστηριοποιείται  στο χώρο του ταξιδιού και των μέσων επικοινωνίας, με έδρα στην Αθήνα και στην Κω. 

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο την προώθηση και προβολή της Κω ως προορισμού κινηματογραφικών και  οπτικοακουστικών παραγωγών» τόνισε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, επισημαίνοντας ότι «η Κως, ως τουριστικός προορισμός με υψηλού επιπέδου παροχές, σύγχρονες υποδομές, σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα καλά συντηρημένα και εύκολα προσβάσιμα, με τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αποτελεί ελκυστικό σκηνικό». 

Επιπλέον, εξέφρασε την πολιτική βούληση για στήριξη με κάθε πρόσφορο μέσο τέτοιων πρωτοβουλιών, τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αποτελεσματική και γρήγορη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών θεμάτων που θα διευκολύνουν και θα αναδείξουν τις δυνατότητες του νησιού μας μέσα από τη δύναμη της κινούμενης εικόνας.

«Η Κως μπορεί να φιλοξενήσει σπουδαίες διεθνείς παραγωγές» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βάαρτια ο οποίος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την παραγωγή μιας νέας τριλογίας στην περιοχή μας καθώς και μιας κινηματογραφικής ταινίας, μιας ρομαντικής κομεντί στην Κω, με επίκεντρο του σεναρίου την προβολή ενός αθλήματος που ανεβαίνει ραγδαία παγκοσμίως αλλά στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία δράση. 

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό το νέο άθλημα θα συστηθεί από την Κω σε όλη της Ελλάδα μέσα από αυτή την ταινία, κερδίζοντας τους σινεφίλ αλλά και τους λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ. 

Σχετικά Άρθρα

Δαρδαμανέλης και Πατουλίδου διασταύρωσαν τα ξίφη τους!

otavoice

Περιφέρεια Αττικής: Η αλήθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ

otavoice

Ο Δήμος Αρταίων για την χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου

otavoice

Η Γενική Διευθύντρια των Ινστιτούτων Goethe Ν.Α. Ευρώπης στον Δήμαρχο Χανίων

otavoice

Δύο περιβαλλοντικά βραβεία στον Δήμο Κατερίνης

otavoice

ΠΣτΕ: Ο “Ψηφιακός Βοηθός” στην υπηρεσία των πολιτών

otavoice