OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επίσκεψη Δημοτικής Αντιπροσωπείας από τον Δήμο Λευκάδας στον Δήμο Πλοϊέστι της Ρουμανίας

Την αδελφοποιημένη πόλη Πλοϊέστι της Ρουμανίας (1998) επισκέφθηκε από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοτική Αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 24ου φεστιβάλ “Alfabetul Convietuirii”, (Το αλφαβητάρι της Συνύπαρξης), αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Λιβιτσάνο και το χορευτικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Ορφέα Λευκάδας.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και ο Δήμος Πλοϊέστι, όπου συμμετείχαν 800 καλλιτέχνες από την Ρουμανία και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεπέρασε τις είκοσι ώρες, προωθούσε την παράδοση και τον πολιτισμό των μειονοτήτων στη Ρουμανία, καθώς και την αλληλοκατανόηση και την συνύπαρξη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, ο κ. Λιβιτσάνος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο του Πλοϊέστι κ. Ντάνιελ Νικοντιμ, καθώς και με τον κ. Ντράγκο Ζησόπουλο, βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου από τις εθνικές μειονότητες, εκπρόσωπος της Ρουμανικής Ένωσης. Επίσης συνάντησε και την Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία, κα Σοφία Γραμματά, καθώς και τον Δήμαρχο Ιστιαίας Εύβοιας, κ. Ιωάννη Κότζια.

Στις συναντήσεις εργασίας με τον τοπικό Αντιδήμαρχο καθώς και τον βουλευτή κ. Ζησόπουλο, συζητήθηκε η πολιτιστική και τουριστική συνεργασία των δύο πόλεων. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με το αντίστοιχο οργανισμό στο Πλοϊέστι, θα προγραμματίσουν ώστε τα χορευτικά των δύο πόλεων να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα φεστιβάλ, και οι φιλαρμονικές των δύο πόλεων να δώσουν παραστάσεις στις πόλεις. Επίσης, στη συνάντηση με τον κ. Ζησόπουλο, συζητήθηκε η πραγματοποίηση δράσης με τίτλο Lefkada days in Ploiesti, όπου θα προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας στη Ρουμανία. Τέλος, συζητήθηκε η συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας για την πραγματοποίηση συνέδριου Ελληνισμού στην Λευκάδα, παρουσία όλων των μειονοτήτων από τη Ρουμανία.

Ευχαριστούμε τους αδερφούς κατοίκους του Πλοϊέστι για την φιλοξενία και είμαστε σε συνεχή επαφή για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice