OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκδήλωση του “Ελληνικού Δικτύου Δήμων σε Ποτάμια” σε Κόνιτσα: «Το μέλλον της Άρτας περνάει μέσα από τον Άραχθο»

Στην διημερίδα που διοργάνωσε το “Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια” στην Κόνιτσα, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αρταίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πανέτα και στελέχη του τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου. 

Θυμίζουμε, ότι ο Δήμος Αρταίων είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, υπογραμμίζοντας έτσι και θεσμικά τη σημασία που αποδίδει η Δημοτική Αρχή στην αξιοποίηση του Αράχθου. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κατά τις συναντήσεις του «Το μέλλον της Άρτας περνάει μέσα από το ποτάμι της. Ανάμεσα στα άλλα, διεκδικούμε την παροχή δωρεάν ρεύματος στους κατοίκους όπου γειτνιάζουν με υδροηλεκτρικά έργα,  μεγαλύτερα των 15 μεγαβάτ, όπως είναι στο Πουρνάρι». 

Και συνέχισε τονίζοντας, πως «Αυτό που ζητάμε είναι η απόδοση στους ΟΤΑ του 3% από τα ακαθάριστα έσοδα κάθε υδροηλεκτρικού εργοστασίου, όπως γίνεται πλέον για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο στην Τοπική Κοινότητα Παντάνασσας.  Ήδη είμαστε σε επαφή με Δήμους που διαθέτουν στα όριά τους μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ώστε να έχουμε μια κοινή και δυνατή φωνή για την διεκδίκηση και ικανοποίηση του αιτήματός μας». Ενώ ο κ. Τσιρογιάννης, δεν παρέλειψε να ενημερώσει σχετικά και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά.

Σχετικά Άρθρα

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice

Κατάθεση Υπομνήματος του Προεδρείου ΠΟΠ-ΟΤΑ στον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ

otavoice