OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σιντικής: Αναπηρικό αμαξίδιο στο Ειδικό Σχολείο της πόλης

Παρουσία του Δημάρχου Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Σερρών (πρώην ΝΟΔΕ) κ.Θεόδωρος Καμπούρης παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης (9/9) ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Ειδικό Σχολείο Σιντικής, το οποίο εδρεύει στο Βαμβακόφυτο. 

Το αμαξίδιο αγοράστηκε από τη Δ.Ε.Ε.Π. Σερρών στο πλαίσιο της δράσης συλλογής πλαστικών καπακιών, ενώ παράλληλα παραχωρήθηκε και υγειονομικό υλικό, τα οποία παρέλαβε η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Σιντικής κα.Αθηνά Ταξίδου, η οποία ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενημερώνοντάς τους και για όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται εκεί, ενώ μαζί με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου κ.Δημήτρη Μπίτσιο έκαναν εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα της συνεκπαίδευσης, που ξεκινά πιλοτικά φέτος στα δύο σχολεία. 

Στο Ειδικό Σχολείο Σιντικής στο Βαμβακόφυτο βρέθηκαν επίσης κλιμάκιο της Ν.Δ., που επισκέπτεται το Νομό Σερρών, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Πέλλας κ.Διονύσιο Σταμενίτη και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. κα.Μαρία Σαρηγιαννίδου, όπως επίσης ο Βουλευτής κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης, εκπρόσωποι των υπολοίπων βουλευτών Ν.Σερρών της Ν.Δ., ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Κέντρου Κοινότητας κα.Σταυρούλα Αργυροπούλου, ο Πρόεδρος Βαμβακοφύτου κ.Πασχάλης Βισέρης, κ.α. 

Ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης τόνισε σε δηλώσεις του: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Δ.Ε.Ε.Π. Σερρών για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία. Πράγματι δείχνει την ευαισθησία που διακατέχει τα μέλη της προς τα παιδιά με διαφορετικότητα. Αυτό το σχολικό συγκρότημα είναι από τα λίγα της χώρας, όπου, εκτός από τα κοινά διαλείμματα των μαθητών, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και συνεκπαίδευση. 

Αυτό καλλιεργεί την αποδοχή της διαφορετικότητας από όλους τους μαθητές, βοηθώντας τα παιδιά να ενταχθούν πιο εύκολα και γρήγορα στο σχολικό περιβάλλον. Εγώ χαίρομαι που βρήκα μία ιδέα το 2006 από τον κ.Λεονταρίδη και μπόρεσα και την υλοποίησα το 2016 ως Δήμαρχος.

Παρότι το κόστος υλοποίησης ήταν μεγάλο, δεν μας πτόησε και συνεχίσαμε την προσπάθεια, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο. 

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, για οτιδήποτε με χρειαστούν».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Σερρών κ.Θεόδωρης Καμπούρης δήλωσε: «Μία δράση εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Δ.Ε.Ε.Π.. Συλλέξαμε κυριολεκτικά ένα φορτηγό πλαστικά καπάκια για να πάρουμε ένα καρότσι. Κρίναμε σκόπιμο να το παραδώσουμε στο Ειδικό Σχολείο Σιντικής στο Βαμβακόφυτο, που εξυπηρετεί την Επαρχία Σιντικής και τον Δήμο Ηράκλειας, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να εξυπηρετηθούν».

Τέλος, ο Βουλευτής Πέλλας κ.Διονύσιος Σταμενίτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο Σιντικής στο Βαμβακόφυτο για να παραδώσουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο αποτελεί μία εθελοντική προσπάθεια των μελών του κόμματος στις Σέρρες. Είμαι εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice