Δήμος Πύργου: Άμεσα οι παρεμβάσεις πρασίνου στο λόφο του Επαρχείου

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Δήμου Πύργου μετά και την πρόσφατη πτώση κλάδου πεύκου στο λόφο του Επαρχείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οριστικά και να αποτραπεί ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης (1/9) στο γραφείο του, με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου και τον γεν. γραμματέα του Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός και υλοποίηση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του πρασίνου στο λόφο του Επαρχείου, τα οποία ξεκινούν άμεσα. Για το λόγο αυτό, ο κ. Αντωνακόπουλος εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες και ενημερώνει πως από τις επόμενες ημέρες καλό είναι να αποφεύγεται η στάθμευση των οχημάτων στην δεξιά πλευρά επί της οδού Κολοκοτρώνη, (από το ύψος της οδού Διάκου μέχρι και την Αγ. Χαραλάμπους), όπως και οι πολίτες να αποφεύγουν τη διέλευσή τους σ’ αυτό το τμήμα του πεζοδρομίου. Το ίδιο ισχύει και σε μικρό τμήμα επί της οδού Αγ. Χαραλάμπους (μετά τη δεξιά στροφή από την οδό Κολοκοτρώνη).

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να διαθέσει το καλαθοφόρο της υπηρεσίας, που έχει μεγαλύτερες υψομετρικές δυνατότητες από εκείνα του Δήμου.

«Μετά και την πτώση ενός μεγάλου κλάδου πεύκου από τη συστάδα πεύκων στο λόφο του Επαρχείου, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές και με δεδομένου ότι είχαμε ξεκινήσει και με το Δασαρχείο συνεργασία ώστε να βρούμε σωστές, σύμφωνα με την επιστήμη λύσεις, σήμερα δρομολογήσαμε κάποιες παρεμβάσεις για την προληπτική αντιμετώπιση τέτοιων ατυχών περιστατικών» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Πύργου.

«Οι παρεμβάσεις θα γίνουν άμεσα , υπό την έγκριση του Δασαρχείου οπότε θα πρέπει να διευκολυνθούν και οι εργασίες των υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό και προς αποτροπή κάθε κινδύνου παρακαλούμε να μην παρκάρουν οι οδηγοί στα συγκεκριμένα σημεία όπως και να αποφεύγεται η διέλευση των πεζών και η στάθμευση των αυτοκινήτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανοίγεται ένα τεράστιο θέμα όσον αφορά στο λόφο του Επαρχείου και την ανανέωση των δέντρων, στην γενικότερη πολιτική που φαίνεται να είναι απαραίτητη στη χώρα, να αναθεωρήσουμε το δασικό-φυτικό κεφάλαιο σε μια συμπεριφορά αντιπυρικής προστασίας των ίδιων των δέντρων. Το ζήτημα θα συζητηθεί σύντομα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μελέτη που θα ετοιμάσει το Δασαρχείο για το λόφο του Επαρχείου».

Προληπτικές και άμεσες θα είναι και οι παρεμβάσεις του Δασαρχείου Πύργου με τον Δασάρχη κ. Λάττα να δηλώνει:

«Ο λόφος του Επαρχείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αποτελεί και για εμάς σημαντικό χώρο πρασίνου και πνεύμονα οξυγόνου. Οφείλουμε όμως να διαχειριστούμε τη βλάστηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων. Τα πεύκα μπορεί να είναι όμορφα, αλλά πλέον έχουν αποκτήσει αρκετά μεγάλο όγκο και ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η σημερινή σύσκεψη προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε τη «χρυσή τομή» και λύση έτσι ώστε να έχουμε έναν ασφαλή λόφο που να μπορεί ο κόσμος να βλέπει το πράσινο αλλά και το πράσινο να είναι τέτοιο ώστε και να κλαδεύεται και να μην ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος. Τέλος, αυτές τις μέρες επειδή θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του πρασίνου, καλό είναι να αποφεύγεται και η διέλευση των πεζών και η στάθμευση των αυτοκινήτων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο με μεγαλύτερη ασφάλεια».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε