Δήμος Νεστορίου: Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γράμμου.

Δύο μήνες συνεχών δράσεων με συναυλίες, θέατρα, θερινό κινηματογράφο, παιδικά εργαστήρια, εκθέσεις, ημερίδες, διαδρομές στη φύση κ.ά.

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του Δήμου, πάνω από 25 παραγωγές από ένα ευρύ θεματικό φάσμα και για πρώτη φορά επεκτείναμε τον πολιτιστικό προγραμματισμό και χωρικά και χρονικά.

Βασικό μέλημα είναι η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών, μέσα από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο πολιτισμού που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον τόπο και προς αυτή την κατεύθυνση μελετούμε προσεκτικά και συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμπλουτισμό των δράσεων με ταυτόχρονη ανάδειξη περισσότερων τόπων, μεταφορά εκδηλώσεων εντός των κοινοτήτων, ετήσια θεσμοθέτηση κάποιων από αυτών, περισσότερες και πιο ποιοτικές παραγωγές, ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες και φορείς για κατάθεση προτάσεων και ένταξη του Φεστιβάλ σε προγράμματα πολιτισμού με σκοπό τη στήριξή του για την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων, καθώς και το νέο πλαίσιο για την επόμενη μέρα του River Party που όλοι στον Δήμο θέλουν να ξαναδούν.

Ο πολιτισμός είναι μια υπόθεση ανοιχτή και μια υπόσχεση ελευθερίας. Η Δημοτική Αρχή παρακαλεί να αποστείλει ο κόσμος τις προτάσεις  και τις ιδέες του και να μοιραστεί το όραμά σας για τον τόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε