Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες πως οι εκδηλώσεις Μνήμης του Δήμου για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα πραγματοποιηθούν όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα την Κυριακή (3/10) (ημέρα εορτασμού της Σύναξης της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Προστάτιδος και Πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας), στο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων της πόλης.

Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους προγόνους , ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων από φορείς και της πόλης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το προσεχές διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων (Ο.Π.Σ.Ε).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 3ης Οκτωβρίου στον Δήμο Νέας ΦιλαδέλφειαςΝέας Χαλκηδόνας

  • 10:00 π.μ. Ετήσιο Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό (Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Παναγία Βουρλιώτισσα) της Νέας Φιλαδέλφειας
  • 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Μικρασιατών «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων ΠατρίδωνΝέα Φιλαδέλφεια
  • Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής

 

* Οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε