Δήμος Λαυρεωτικής: Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην Ανάβυσσο

Ο Μίκης που μελοποίησε την ψυχή των ανθρώπων, ο Μίκης που είχε την ικανότητα με τη μουσική του να διαπερνά διαφορετικές γενιές και να τις συγκλονίζει εξίσου, ήταν χθες(11/9) κάπου στον ουρανό της Αναβύσσου και άκουγε το συγκινημένο πλήθος να τραγουδά με τις μελωδίες του.

Άκουγε τα μπουζούκια της αγαπημένης του Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» να γεμίζουν την ατμόσφαιρα και τη φωνή του Παναγιώτη Πετράκη και της Σαββέριας Μαργιολά να ενώνονται με αυτή του πλήθους και να τραγουδούν. «Της Διακιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Βρέχει στην φτωχογειτονιά», «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Μαργαρίτα Μαργαρώ», «Καημός»…

«Σαρωνικέ μου, τα κυματάκια σου δώσ’ μου, δώσ’ μου τ’ αγέρι, δώσ’ μου το πέλαγο», γράφει ο Μίκης στους στίχους του. Και ο Σαρωνικός χθες(11/9) στην συναυλία που διοργάνωσε ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος, του απηύθυνε ύστατο χαίρε με πολλούς φίλους του παρόντες: Το πλήθος που γέμισε ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της Αναβύσσου από νωρίς το απόγευμα, τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, την πρόεδρο του ΝΠΔΔ Αριστόδικος Δήμητρα Ράπτη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρολιάκο, τους επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καθώς επίσης και μια εκλεκτή καλεσμένη, την κα Αναστασία Βούλγαρη συγγραφέα, ποιήτρια και στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρόντα και όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυψαν εκτενώς το γεγονός, ακόμη και σε απευθείας συνδέσεις.

«Είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη βραδιά η αποψινή γιατί είναι η πρώτη συναυλία που δίνει η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αττική μετά την απώλεια του Μϊκη. Κι εμείς έχουμε την μεγάλη τιμή ως δήμος να φιλοξενούμε την σημερινή σπουδαία εκδήλωση. Αλήθεια όμως, πιστεύει κανείς ότι ο Μϊκης έφυγε; Ότι μαζευτήκαμε εδώ για να τον αποχαιρετίσουμε; Όχι βέβαια. Ο Μίκης ήταν παρών σε όλη τη διαδρομή της νεότερης ιστορίας μας. Ήταν παρών στους αγώνες του λαού και μπροστάρης στις δύσκολες στιγμές του. Αγώνες χωρίς τραγούδι και τραγούδι χωρίς αγώνες ήταν κάτι αδιανόητο, όπως έλεγε ο Μίκης. Χωρίς τον Μίκη και τη μουσική του κανείς δεν ξέρει που θα ήμασταν τώρα. Σε δύσκολες ώρες έκανε τον λαό του να είναι υπερήφανος για την κληρονομιά του. Τα τραγούδια του ενέπνευσαν και ένωσαν τους Έλληνες ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αριστόδικος και πρόεδρος του Δ.Σ. Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη καλωσορίζοντας τους παριστάμενους είπε: «Σας καλωσορίζω σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και αποχαιρετισμού. Τον δικό μας αποχαιρετισμό στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στον μεγάλο Έλληνα άνδρα. Στον Μίκη της καρδιάς μας. Στον Μίκη όλων των Ελλήνων. Αυτή η συναυλία είχε ενταχθεί στο πλαίσιο αφιερώματος του δήμου στον Μιχάλη Κακογιάννη καθώς οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί καλλιτεχνικά και ο Μϊκης είχε γράψει μουσική για τις ταινίες του συνθέτη. Ωστόσο μετά την απώλειά του δεν θα μπορούσαμε παρά να αφιερώσουμε αυτή την εκδήλωση στον μεγάλο Μίκη. Αντίο Μίκη. Αθάνατος:».

 

Δείτε την συναυλία στο παρακάτω βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε