Δήμος Κιλκίς: Φωταγώγηση Δημαρχείου την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Τις εκδηλώσεις της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε χθες ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό ΠάρκοΚήπο από τον ίδιο καθώς και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαϊδη.

Με την εξόντωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τα τουρκικά στίφη τέθηκε σε εφαρμογή η τρίτη αιματηρή πράξη των διωγμών, τραγική κορύφωση της οποίας υπήρξε η Μικρασιατική καταστροφή και η έξοδος των εναπομεινάντων Ελλήνων από την πατρογονική Ιωνική Γη. Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ημέρα πένθους αλλά και απαίτησης για την αναγνώριση των βάναυσων εγκλημάτων από τους θύτες τους επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, ο Δήμος Κιλκίς φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο του άδικου αίματος, το Δημαρχείο Κιλκίς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε