Δήμος Κιλελέρ: Εκδήλωση στα Βούναινα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται σε όλη την Ελλάδα για την Μικρασιατική καταστροφή, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή μνήμης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, την Κοινότητα Βουναίνων και την Εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου, αφιέρωσε την Κυριακή (12/9) στη μνήμη της καταστροφής της αλησμόνητης πατρίδας.

Το πρωί, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, ακολούθησε μνημόσυνο και για τους 50 Σουλουτσοβάληδες που σφαγιάσθηκαν στη Σμύρνη. Εν συνεχεία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου και κατάθεση στεφάνων.

Τέλος, η Κοινότητα και ο Σύλλογος δεξιώθηκαν τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του συλλόγου στο παλιό διδακτήριο των Βουναίνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Αντώνης Ρεντζιάς και Βάνα ΧλιάπηΓκουνιαρούδη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο πρόεδρος Ιωακείμ Χατζηλιάδης, μέλη του ΤΣ της κοινότητας Βουναίνων και εκπρόσωποι της ΕΟΔΥΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε