Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: 67 σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2021-2022

Σήμερα (01/09) το πρωί, ενόψει του ξεκινήματος του σχολικού έτους, έφθασαν στα σχολεία της περιοχής οι νέες σχολικές καθαρίστριες.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, προκήρυξε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου.

Η απόφασή είναι να μην μείνουν τα σχολεία μας χωρίς καθαριότητα διότι αποτελεί προτεραιότητά και όχι κόστος, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας.

Η Δημοτική Αρχή, δεν χρησιμοποίησε δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων. Αντίθετα, προχώρησε στην προκήρυξη 67 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022 καλύπτοντας με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid-19.

Ακόμη οι περισσότερες απ’ αυτές καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου εδώ και χρόνια μέσω των σχολικών επιτροπών.
Σχολιάστε