OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ελευσίνας: Η αποπεράτωση των Εργατικών Κατοικιών Ελευσίνας, είναι πλέον γεγονός

Μία σοβαρή εκκρεμότητα με οικονομικές, οικιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις έλαβε τέλος σήμερα μετά την αποπεράτωση των τελευταίων 20 κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα V» του ΟΑΕΔ. Η τελετή αποπεράτωσης που συνοδεύτηκε με την παράδοση 8 κατοικιών στους δικαιούχους τους, έγινε σήμερα (21/9)  παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου. Πλέον, και αφού οι κατοικίες έχουν αποπερατωθεί, εκκρεμεί μόνο οι παράδοση των κλειδιών σε 12 μόνο κατοικίες.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών εκκρεμούσε από το 2005 και αυτή τη χρονιά, σταδιακά από την Άνοιξη μέχρι και σήμερα παραδόθηκαν στους δικαιούχους τους οι κατοικίες. Πιο συγκεκριμένα, η παράδοση των κατοικιών ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη σταδιακή παράδοση 40 κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα ΙV» και συνεχίστηκε τον Ιούλιο με την παράδοση 20 κατοικιών του οικισμού Β

Οι κατοικίες των οικισμών είχαν κληρωθεί στους δικαιούχους το 2009 από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και απαιτήθηκαν οι συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, για την αποπεράτωση των κατοικιών.

Για το θέμα, ο Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα, πέρα από την προφανή αξία της, είναι σημαντική για ένα ακόμη λόγο: γιατί αποδεικνύει ότι τα προβλήματα απαιτούν δράση, συνεργασία και ομοψυχία για να λυθούν.

Με το καλό λοιπόν να μπουν και όλοι οι ιδιοκτήτες στα σπίτια τους.

Επόμενος στόχος, να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αλλάξει οριστικά η φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου».

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice