Δημοπρατείται άμεσα το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη της Καρδίτσας

Θα κατασκευαστούν πέραν των 20 χιλιομέτρων πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους – Έργο που αλλάζει την πόλη το χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος

Ένα μεγάλο έργο που αλλάζει τα δεδομένα στην πόλη και γενικότερα στο Δήμο Καρδίτσας δημοπρατεί άμεσα η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των πεζοδρομίων κεντρικών οδών. Με βάση την εργολαβία, προβλέπεται να κατασκευαστούν πάνω από 20 χιλιόμετρα πεζοδρομίων εντός της αστικής ζώνης. Το έργο σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και των οδηγών.

Το έργο που δημοπρατείται είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.815.000 ευρώ. Με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Δημοπρατείται άμεσα ένα πολύ μεγάλο έργο για το Δήμο Καρδίτσας. Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε μεγάλο μέρος της πόλης είναι επιτακτική ανάγκη. Για το σκοπό αυτό εξασφαλίσαμε πιστώσεις 3,815 εκ. ευρώ. Είναι έργο που θα συνδυαστεί με τις ασφαλτοστρώσεις που επίσης προγραμματίζουμε ύψους 2,5 εκ ευρώ. Θα αποκτήσει έτσι η πόλη ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και ένα σύγχρονο δίκτυο πεζοδρομίων. Η Δημοτική αρχή έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι σχεδιάζει με βάση τις πραγματικές ανάγκες και υλοποιεί έργα που αλλάζουν συνολικά την εικόνα του Δήμου. Με όραμα μια πόλη που αξίζει να ζεις θέτουμε τις βάσεις για την Καρδίτσα του μέλλοντος» καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Στοιχεία για το έργο

Το τεχνικό αντικείμενο αφορά στην εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής για την αποκατάσταση των ζημιών σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας. Στα πεζοδρόμια απαιτείται αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης με πρόβλεψη οδεύσεων πεζών, ανακατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ, επαναφύτευση θάμνων και δένδρων και αποκατάσταση φρεατίων.

Το πεζοδρόμια που θα γίνουν παρεμβάσεις είναι συνολικού μήκους περί των 20 χλμ.

Αναλυτικά:

ΟδόςΜήκος (μ)Παρατηρήσεις
Κουμουνδούρου1260 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Καραϊσκάκη & Παπανδρέου1700Ανατολική πλευρά πεζοδρομίου
Ηρώων Πολυτεχνείου700Ανατολική πλευρά πεζοδρομίου
Μ. Αλεξάνδρου680 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Πλαστήρα550 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Δ. Λάππα1020Βόρεια πλευρά πεζοδρομίου
Παλαιολόγου990 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Διάκου910 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Καποδιστρίου & Γαρδικίου1210 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Νικηταρά800 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Μπλατσούκα380Βόρεια πλευρά πεζοδρομίου
Σταμούλη170 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Υψηλάντου940Νότια πλευρά πεζοδρομίου
Σακελλαρίου260 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Χατζημήτρου345 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Αβέρωφ420 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Ομήρου125 x 22 πλευρές πεζοδρομίου
Σύνολο20.180

 

Ταυτόχρονα, θα γίνει αποκατάσταση της πλακόστρωσης στις πλατείες Δημ. Αγοράς, Γιολδάση και Πλαστήρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε