OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δ. Σαρωνικού: 100 χρόνια από τη γέννηση του Μ. Κακογιάννη – Κινηματογραφικές προβολές προς τιμήν του

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τετραήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη, με την προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη για την κυπριακή τραγωδία, «Αττίλας 74». 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ορφέας» στη Σαρωνίδα, παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος και η πρόεδρος και γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα, στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον δήμο Σαρωνικού. Της προβολής του ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74», προηγήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Πόλ Σκλάβου «Cyprus ΄72 – Τwo years before the catastrophe».

«Ευχαριστούμε τον Πρέσβη κ. Κενεβέζο και την πρόεδρο του Ιδρύματος Κακογιάννη κα. Καλδάρα γιατί σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους σ’ αυτή την ξεχωριστή για όλους μας εκδήλωση», ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. «Ευχαριστούμε θερμά και τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη που όλες αυτές στις ημέρες μας αποκάλυπτε άγνωστες πτυχές για τις ταινίες που παρακολουθούσαμε και ο ίδιος προλόγιζε.  Σήμερα ολοκληρώνεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον μεγάλο σκηνοθέτη και αύριο (σ.σ. σήμερα Παρασκευή 10/9) με τη συναυλία που θα δώσει η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στην Ανάβυσσο, αποχαιρετούμε τον Μίκη της καρδιάς μας, που έγραψε τραγούδια και μουσική για τον σκηνοθέτη. Ευχαριστούμε τους κινηματογράφους της περιοχής μας για τη στήριξη που μας παρείχαν και τους συγχαίρουμε που συνεχίζουν, σε δύσκολους καιρούς, να αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους στο σινεμά. Ευχαριστούμε, τέλος, τους πολίτες που τίμησαν με την αδιάλειπτη παρουσία τους το αφιέρωμα του δήμου στον Μ. Κακογιάννη και μας συντρόφευσαν στις προβολές των εκλεκτών ταινιών που επιλέξαμε», κατέληξε ο κος. Φιλίππου. 

Από την πλευρά της η κα. Ράπτη αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του αφιερώματος τόνισε: «Ευχαριστούμε ολόθερμα όσους στάθηκαν πλάι μας όλη αυτή την  περίοδο δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των  κινηματογράφων που μας στήριξαν και συμμερίστηκαν το όραμά μας για προβολές ποιοτικών ταινιών. Εμείς δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα διοργανώνουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο δήμο, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία των δημοτών μας για περισσότερη τέχνη και πολιτισμό». 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice