OTA VOICE
Απόψεις Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αρνής: Έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας του Δήμου Διονύσου, Σπύρος Αρνής, στο OTAVOICE με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους να ανταποκριθούμε στο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα ούτως ώστε οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Διονύσου να έχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και τις υποδομές που τους αρμόζουν. Δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ο μηχανισμός του Δήμου Διονύσου, με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες και φυσικά τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δούλεψε σκληρά προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα και εκκρεμότητες .

Έγιναν οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί και επισκευές και έχουν καταγραφεί αναλυτικά για κάθε σχολείο μια σειρά σημαντικών εργασιών που θα αναβαθμίσουν κι άλλο τις σχολικές υποδομές. Είναι βέβαια γεγονός ότι τα σχολεία χρειάζονται διαρκή φροντίδα και μέριμνα κι όχι μόνο με το πρώτο κουδούνι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Είμαι χαρούμενος που συνεχίζουμε το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» σε συνεργασία με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών του Δήμου μας, και που διοργανώνουμε για δεύτερη φορά, μαζί με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου και Αποφοίτους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, σε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και σε σχολές του Λιμενικού και Πυροσβεστικού σώματος. Υποδεχόμαστε με θέρμη και ενθουσιασμό τα προγράμματα ERASMUS που προάγουν εκτός των άλλων τον Πολιτισμό και την Ιστορία των χωρών που συμμετέχουν. Ακόμη ο Δήμος Διονύσου μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Διονύσου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας. Παράλληλα προγραμματίζονται ενέργειες ώστε στο Δήμο να ξεκινήσουν τη λειτουργίας τους Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των μαθητών μας, ένα Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και η αναβάθμιση της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Έχουμε ως όραμα την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων και των αθλητικών γηπέδων και ελπίζουμε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το όραμα θα λάβει σάρκα και οστά, χαρίζοντας στους μαθητές μας την ποιότητα εκπαίδευσης που τους αξίζει. Μετά από πολλές προσπάθειες τόσο προσωπικά του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη όσο και των συνεργατών του και στελεχών της Διοίκησής μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι εν μέσω πανδημίας έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή τριών νέων σχολείων. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου και σύντομα θα μπει ο θεμέλιος λίθος στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου. Επίσης ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρχίσει να ανακατασκευάζεται και το νέο ΕΠΑΛ στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου, με νέα σύγχρονα εργαστήρια.

Είναι αλήθεια πως όλες οι διοικήσεις του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου αλλά και εκείνες πιο πριν, έδειχναν και δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στην Παιδεία. Για έναν νέο αυτοδιοικητικό, έναν νέο Αντιδήμαρχο όπως εγώ, η ευθύνη να συνεχίσω το αξιόλογο έργο των προκατόχων μου είναι μεγάλη. Στα 31 μου σίγουρα λείπουν οι παραστάσεις και η καθημερινή τριβή με τα κοινά, ωστόσο είμαι ένας άνθρωπος εξωστρεφής, μου αρέσει να ακούω διαφορετικές απόψεις, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και παρατάξεων. Άλλωστε μια ιδέα, μια εφαρμόσιμη πρόταση για το καλό των παιδιών είναι ο πρωταρχικός σκοπός όλων μας. Πάνω απ’όλα είμαστε είμαστε μία ομάδα, μαζί με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και όλα τα στελέχη που εργάζονται μαζί μου για τα θέματα Παιδείας και αυτό σίγουρα μου δίνει δύναμη για το δύσκολο έργο που μου έχει ανατεθεί.

Σχετικά Άρθρα

Κύθηρα: Με απόλυτη επιτυχία το Συνέδριο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»

otavoice

Αργοστόλι: Μήνυση κατοίκου σε Δήμαρχο-Αντιδήμαρχο για παράβαση καθήκοντος

otavoice

Δήμος Παιανίας: Οικονομία κλίμακας με σύγχρονα μηχανήματα

otavoice

Δήμος Βοΐου: Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 & λιθόστρωτου καλντεριμιού

otavoice

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ. του Δήμου Διονύσου

otavoice

Συνάντηση εργασίας Τζιτζικώστα- Ιάπωνα Πρέσβη, στη Θεσσαλονίκη

otavoice