Απογραφή κτιρίων ως τα τέλη Σεπτεμβρίου στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Δήμο η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και θα συνεχιστεί έως τα τέλη του μήνα σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Θα ακολουθήσει κατά το διάστημα από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο η απογραφή πληθυσμού, που γίνεται κάθε 10 χρόνια. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία καλύπτει κρατικές και εθνικές ανάγκες και συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το μεγάλο αυτό εγχείρημα προκύπτουν στοιχεία εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η απογραφή κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021), διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 είναι ο Νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α ́/05-02-2021).

Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία, το εμβαδόν, τυχόν παραβάσεις πολεοδομικής νομοθεσίας κ.λπ. που αφορούν στα απογραφόμενα κτίρια.

Αυτές τις μέρες διαπιστευμένοι τομεάρχες από την ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια του Δήμου (δημόσια κτίρια, πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα, εταιρείες κλπ) τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και ζητούν πληροφορίες για το είδος της κατασκευής, τον αριθμό των κατοικιών ή των επαγγελματικών χώρων που λειτουργούν σε κάθε κτίριο, αν υπάρχουν υπόγεια, αν λειτουργούν ασανσέρ και άλλα ζητήματα που αφορούν στη δομή κάθε κτιρίου.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες και οι επαγγελματίες που εργάζονται στην πόλη να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα όργανα της απογραφής, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Σχετική ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ : https://www.pilea-hortiatis.gr/…/%CE%A3%CE%B5%20%CE%B5…
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census

Δείτε εδώ το σχετικό video:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε