OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την ενημέρωση που έκανε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιείται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Πάμε σε συνέδριο και είναι επιτακτικό το να βρούμε πλέον και τον υπουργό και τον αν. υπουργό και τον πρωθυπουργό ώστε να θέσουμε τα θέματά μας και να περιμένουμε απαντήσεις σε ένα μήνα στο συνέδριό μας. Η ατζέντα είναι πολύ συγκεκριμένη. Έχουμε μπροστά μας, μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου το τεράστιο θέμα των αρμοδιοτήτων και πώς θα μπορέσουμε να γίνουν πιο χρήσιμοι για τους πολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «για την αυτοδιοίκηση αυτά τα δύο χρόνια δεν ήταν καλά χρόνια», ωστόσο, τόνισε, ότι οι δήμοι στάθηκαν δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τώρα ήρθε η ώρα να δούνε τα του οίκου τους. «Το νούμερο ένα θέμα συζητήσεων στους κόλπους μας είναι το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία από δήμους που δεν είδαν μέχρι σήμερα έργα τους να εντάσσονται στο πρόγραμμα και είναι λογικό γιατί πολλοί δήμοι, εμπρόθεσμα μεν κατέθεσαν δε προς το τέλος της προθεσμίας, προτάσεις. Όλοι οι δήμοι πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο εντάξεων γι αυτό και προωθήθηκε μια ΚΥΑ βάσει της οποίας παρακάμπτονται οι ημερομηνίες και πάμε στους δήμους πρώτα που δεν έχουν εντάξει κανένα έργο. Σκοπός είναι αυτοί οι 60 δήμοι που μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει, να εντάξουν τις προτεραιότητές τους ώστε όλοι οι Δήμοι δίκαια, ξεκάθαρα να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι το 50% του πλαφόν» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice