OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τσιάκος: “Συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον Δήμο Καρδίτσας”

Προχωρά  το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου – 5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Καρδίτσας

Την ενεργειακή αναβάθμιση ενός από τα μεγαλύτερα μπλοκ σχολικών κτιρίων της Καρδίτσας που υλοποιεί η  Δημοτική Αρχή επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Μάττα. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που στεγάζουν τα 2ο και 5ο Γυμνάσιο όπως και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  έχει συνολικό προϋπολογισμό μαζί με το ΦΠΑ 1.264.325 ευρώ.

Τσιάκος: Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος

Με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: “Προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός μεγάλου σχολικού κτιρίου της Καρδίτσας. Πρόκειται για σημαντικό έργο που στοχεύει κατ’ αρχάς στη βελτίωση της κτιριακής υποδομής και τη θεραπεία ατελειών όπως η θερμομόνωση κλπ. Ταυτόχρονα θα έχουμε ένα ακόμη μεγάλο σχολικό κτίριο, το οποίο πλέον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “πράσινο” καθώς η ενεργειακή αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί, το καθιστά περιβαλλοντικά πολύ πιο φιλικό. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη μας στην υπηρεσία προγραμματισμού και στην Δ/νση Τεχνικών Έργων, που μελέτησαν και ωρίμασαν το έργο. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την Καρδίτσα που αξίζει να ζεις»  καταλήγει ο Δήμαρχος.

 Συνοπτικά στοιχεία για το έργο:

Το σχολικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τα 2ο& 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας, βρίσκεται επί της οδού Νίκου Τεμπονέρα 5. Είναι ένα κτίριο το οποίο επεκτάθηκε σε δύο φάσεις ώστε να προκύψει η σημερινή μορφή.  Το κτίριο περιλαμβάνει κυρίως χώρους αιθουσών διδασκαλίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γραφεία καθηγητών, αίθουσες εργαστηρίων, WC, καθώς και βοηθητικούς χώρους αποθηκών και διαδρόμους και αποτελείται από τρείς (3) ορόφους όπως παρακάτω:

Ισόγειο: Περιλαμβάνει γραφεία καθηγητών, διαδρόμους, εργαστήρια, αίθουσες και τον μη θερμαινόμενο χώρο του λεβητοστασίου

1ος και 2ος όροφος: Αποτελούν θερμαινόμενους χώρους και περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, διαδρόμους και WC.

Για το κτίριο του σχολικού συγκροτήματος (αρχικό και προσθήκες) εκτελούνται τα  παρακάτω έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών

Θερμομόνωση οροφής

Αντικατάσταση υφισταμένων κουφωμάτων με νέα από PVC

Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου με νέα τύπου Led

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10 kW στην οροφή του γυμναστηρίου (netmetering).

Να σημειωθεί ότι στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος δεν γίνεται παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης, παρά μόνο η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice