Το “Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο” του Δήμου Παύλου Μελά δίπλα στους πολίτες

Ο Δήμος Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παύλου Μελά», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, από το 2017 λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό ΠαντοπωλείοΣυσσίτιο.

Σκοπός της Δομής είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου που αδυνατούν οικονομικά και η διασύνδεσή τους με υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.

Το Κοινωνικό ΠαντοπωλείοΣυσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά λειτουργεί στη οδό 28ης Οκτωβρίου 152 με Γιάννη Ρίτσου στη περιοχή Αμπελώνες στην Σταυρούπολη από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. Στους ωφελούμενους του Συσσιτίου εξασφαλίζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή προπαρασκευασμένο μεσημεριανό γεύμα το οποίο προμηθεύεται ο δήμος μέσω ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία catering. Το μενού κάθε μέρα είναι διαφορετικό και περιλαμβάνει κοτόπουλο ή μπιφτέκι, ζυμαρικά, όσπρια, κρέας ή ψάρι, λαδερά, σαλάτα ή τυρί και ψωμί και διανέμεται με τα κατάλληλα μέσα ασφάλειας και υγιεινής.

Παράλληλα οι ωφελούμενοι ενισχύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με έκτακτα πακέτα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η προαναφερθείσα παροχή ενισχύθηκε την τελευταία περίοδο με προπαρασκευασμένα γεύματα, σάντουιτς και τρόφιμα με την ευγενική χορηγία κοινωνικών φορέων και ιδιωτών.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής εκφράζει ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για την στήριξή τους στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για την ενίσχυση και τα Σαββατοκύριακα των πιο αδύναμων ωφελούμενων του Συσσιτίου, τους κάτωθι:

  1. Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης
  2. Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης
  3. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παύλου Μελά ΙΡΙΣ
  4. κ. Τάνια Κιουμουρτζίδου, μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ
  5. Τοπικό συμβούλιο Πολίχνης
  6. κ. Γιώργο Παναγιωτίδη, Επιχειρηματία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε