OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Το κινητό Πράσινο Σημείο της Περ. Αττικής και του ΕΣΔΝΑ έρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Στις γειτονιές του Ηρακλείου θα βρεθεί το κινητό «Πράσινο Σημείο» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ την Τρίτη (31/8) προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όσους πολίτες το επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Στα «Πράσινα Σημεία», τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν ένα καταλυτικό παράγοντα στη μετεξέλιξη της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική ώστε να τονωθεί η Ανακύκλωση, ο κάτοικος της πόλης μπορεί να απορρίπτει τα ανακυκλώσιμα υλικά με εκάστοτε οφέλη για τον ίδιο, όπως κουπόνια αγορών ή, αργότερα με τη μονιμοποίηση των σχετικών υποδομών, έκπτωση στα δημοτικά τέλη.

Προς το παρόν, δήμοι και Περιφέρεια «τρέχουν» τα προγράμματα αυτά σε πιλοτικό στάδιο ώστε να εξοικειωθούν οι δημότες και να μπορέσομε να περάσουμε έτσι πιο ομαλά και αποτελεσματικά στη νέα εποχή.

Άλλωστε, θυμίζουμε, και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εφαρμόζει σταθερά τους τελευταίους μήνες πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με οικονομικά οφέλη για τους δημότες που συμμετέχουν, το οποίο έχει ξεκινήσει από τη γειτονιά της Καναπίτσας αλλά έχει ως στόχο να επεκταθεί σύντομα και στην υπόλοιπη πόλη.

Όσοι θέλουν να έχουν μια εικόνα του πως λειτουργεί το σύστημα μπορούν να επισκεφθούν το κινητό Πράσινο Σημείο της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ στις στάσεις που θα κάνει την προσεχή Τρίτη στο Ηράκλειο. Αυτές είναι:

  • από 9:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης
  • από 12:30 μ.μ. έως 14:25 μ.μ. στην πλατεία Μακεδονίας
  • από 14:45 μ.μ. έως 15:40 μ.μ. στη λεωφόρο Ηρακλείου (ύψος LIDL).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice