Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Στην τελική ευθεία το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε σήμερα (19/8) ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στα Χανιά.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, και οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης και Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκος Χαζιράκης

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν οι αθλητικές υποδομές, που βρίσκονται στον Δήμο Χανίων, με έμφαση στα κολυμβητήρια Νέας Χώρας και Ακρωτηρίου, καθώς και η πορεία του έργου, που αφορά στο Δημοτικό Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, για το οποίο ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης σύνταξης των τευχών δημοπράτησης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την πολύ «ενδιαφέρουσα συνεργασία», όπως τη χαρακτήρισε, «στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου», όπως επεσήμανε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αυγενάκης στο ποδηλατοδρόμιο, στην περιοχή των Καθιανών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εγκατάσταση ξεχασμένη στον χρόνο για πάρα πολλά χρόνια. 

Παράλληλα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη της διοργάνωσης του «Ράλλυ Ακρόπολις 2021», από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 3 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας «η Κρήτη είναι παντού, υπάρχουν πολλές ελλείψεις, έπειτα από πολλά χρόνια αδιαφορίας. Είμαστε όμως εδώ, με πνεύμα συγκρητισμού και ενότητας για να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε: «Έχουμε διαπιστώσει ότι το επίπεδο των αθλητικών υποδομών στα Χανιά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αυτό που ανταποκρίνεται στα αιτήματα της κοινωνίας και στις ανάγκες της αθλητικής κοινότητας, η οποία συνέχεια μας υπενθυμίζει μέσα από τις επιτυχίες της, το πολύ υψηλό της επίπεδο και την ανάγκη, που υπάρχει για βελτίωση και εκσυγχρονισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στο κομμάτι των υποδομών, που διαχειρίζεται η Γενικής Γραμματεία Αθλητισμού με τις κατά τόπους διοικήσεις, τα οποία αφορούν κυρίως σε τρία σημεία στα Χανιά: στο κολυμβητήριο στην περιοχή της Νέας Χώρας, στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, καθώς και στην πορεία του Δημοτικού Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά. 

«Στα δύο πρώτα θέματα μας παρουσιάστηκε από τον κ. Υπουργό η πορεία υλοποίησης σε σχέση με τις εξαγγελίες, που είχαν γίνει κατά την προηγούμενη παρουσία του εδώ στον Δήμο Χανίων, το σχέδιο συνεργασίας με τον Ο.Α.Κ. και τέθηκε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πιέζουμε και διεκδικούμε αυτές οι διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση σε σχέση με την αναβάθμιση των χώρων, που τόσο πολύ απασχολούν την κοινωνία μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων. 

 
Σχολιάστε