Συμμετοχή του Δήμου Πύργου σε παγκόσμιο πρόγραμμα περιβαλλοντικών δράσεων δενδροφύτευσης

Ο Δήμος Πύργου συμμετέχει στη δράση “75Δένδρα” (που ξεκίνησε από πέρυσι με αφορμή την 75η Επέτειο Ίδρυσης του ΟΗΕ) «75 UN75 trees UNAI SDG7» κι έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του παγκόσμιου συντονισμού φορέων για την συνέχιση των περιβαλλοντικών δράσεων δενδροφύτευσης σε όσο το δυνατόν περισσότερες γωνιές της Γης.

Την Παρασκευή (20/8) πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή συνάντηση για την «Πρωτοβουλία» αυτή, ανάμεσα σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, στην οποία εκ μέρους του Δήμου Πύργου συμμετείχε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενδεικτικό της βαρύτητας που αποδίδεται για την υλοποίηση σε περιοχές του Δήμου μέρους του προγράμματος δενδροφύτευσης. Άλλωστε όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος, εξαρχής με το που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή, προχωράει και εσωτερικός σχεδιασμός για την πρόταση περιοχώντοποσήμων του Δήμου Πύργου ώστε να γίνουν σχετικές δενδροφυτεύσεις.

Έγινε ενημέρωση για τις προσεχείς δράσεις προς προώθηση της Πρωτοβουλίας, δόθηκαν διευκρινήσεις κι απαντήσεις επί των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν καθώς και απαντήσεις και συζήτηση σε ερωτήματα, που τέθηκαν κατά την επικοινωνία με Δήμους.

Το συντονισμό είχε η Δρ. Πόπη Κονιδάρη, Ερευνήτρια ΚΕΠΑ. Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέχει με την διπλή ιδιότητα του, ως Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSECGEN) και ως ο Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7). Ενώ για την επίτευξη των στόχων της, η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε Κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες, σε Δημοτικές αρχές και κάθε είδους νομικές οντότητες, που εντάσσονται στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανώσεων (Non-state and sub-national actors –NSA) και προτείνει την ανάληψη μίας ελάχιστης δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση δένδρων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε