OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο πλευρό των κατοίκων του Αχλαδοχωρίου ο Δήμαρχος Σιντικής για την πιθανή λειτουργία λατομείου στον Λαϊλιά

Την πλήρη στήριξή του στην απόφαση των κατοίκων του Αχλαδοχωρίου να πουν “όχι” στη λειτουργία λατομείου γρανίτη στον Λαϊλιά εξέφρασε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Σιντικής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι στο πλευρό των δημοτών μας και στηρίζω την απόφασή τους, όπως αυτή εκφράστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχλαδοχωρίου και μεταφέρθηκε χθες στον Δήμο». 

Το όλο θέμα έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση-πρόσκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για δημόσια διαβούλευση του Έργου “Διαβίβαση για γνωμοδότηση Μελέτης για Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων Λατομείου Γρανίτη, σε δημόσια δασική έκταση, εμβαδού 99.935,00 τ.μ., εντός NATURA 2000 «Όρη Βροντούς – Λαϊλιάς” GR126007, στη θέση “Χέρσο” της Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου της Δ.Ε Αχλαδοχωρίου, του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών με ΠΕΤ 2106556828». 

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα έγινε γνωστό στον Δήμο Σιντικής, ενημερώθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχλαδοχωριου, το οποίο συνεδρίασε το Σάββατο 31 Ιουλίου και γνωμοδότησε αρνητικά απέναντι στο θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

«Μόλις ενημερώθηκα για τη γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχλαδοχωρίου ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότησή του σχετικά με τον φάκελο Μ.Π.Ε. στο πλαίσιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Λατομείου Γρανίτη στη θέση «Χέρσο». Ως Δήμαρχος Σιντικής οφείλω να εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει δεκτή τη γνωμοδοτική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και να γνωμοδοτήσει και αυτό αρνητικά», τόνισε ο κ.Δομουχτσίδης. 

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι τόσο το Κοινοτικό, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής γνωμοδοτούν και δεν αποφασίζουν, καθώς η κεντρική εξουσία είναι αυτή που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του Αχλαδοχωρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Η προσπάθεια αποτροπής του λατομείου για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και χωρίς λαϊκισμούς, που ορισμένες φορές φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν χρειάζονται ούτε κορώνες ούτε ηρωισμοί εκ του ασφαλούς.  Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τους κατοίκους, με νηφαλιότητα και εμπεριστατωμένα, θα διεκδικήσουν το αυτονόητο».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice