OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης επιχειρεί όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Πατούλης: «Συνεχίζουμε να συνδράμουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς. Έχουμε θέσει στη διάθεση των αρμοδίων φορέων μηχανήματα και στελεχιακό δυναμικό. Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών»

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από χθες Τρίτη, όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνδράμοντας το έργο της προσπάθειας  κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το σημείο, ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη να συντονίσει τις ενέργειες προκειμένου τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας να βοηθήσει και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας όπου χρειαστεί. 

Από χθες επιχειρούν στην περιοχή 73 οχήματα της Περιφέρειας. Αναλυτικότερα επιχειρούν 38 υδροφόρες, 15 χωματουργικά μηχανήματα, (μπουλντόζες, ερπυστριοφόρα μηχανήματα κ.α.), 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και 5 λεωφορεία τα οποία συνδράμουν στην ασφαλή απομάκρυνση και μετακίνηση των πληγέντων. 

Τα συνεργεία της Περιφέρειας με οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό βοηθούν, υπό το συντονισμό της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας,  σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη, βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, στον ανεφοδιασμό των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στις προσπάθειες απομάκρυνσης υλικών. 

Ο Περιφερειάρχης ενημερώνεται συνεχώς για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση καθώς και για τη συμβολή του μηχανισμού της Περιφέρειας, από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη. Στις προσπάθειες συνδράμουν οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Κατσιγιάννης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος, ενώ υπάρχει συνεργασία με το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),  τους Δημάρχους Αχαρνών Σ. Βρεττό και Διονύσου Γ. Καλαφατέλη και υπηρεσιακά στελέχη. 

Το επόμενο διάστημα, αφού τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Για την καταγραφή στις οικίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι, ενώ για την καταγραφή των καταστροφών στις επιχειρήσεις αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Οι πληγέντες επιχειρηματίες θα μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις ανάπτυξης Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής.  

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά όλος ο Μηχανισμός της Περιφέρειας συνδράμει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής, καθώς και όπου υπάρχει ανάγκη και πέραν των αρμοδιοτήτων μας.  Απόλυτη προτεραιότητα  μας παραμένει η ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα δάσους καθώς και οικίες, ευτυχώς όμως δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το σημαντικότερο. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς τα αέρια σωματίδια που παραμένουν πάνω από την Αττική συνεχίζουν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα».

Με εντολή του Περιφερειάρχη έχει ενεργοποιηθεί το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας το οποίο από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ειδικές μετρήσεις

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice