OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΣΠΑΠ: Ολονύχτια μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αττική με κλιμάκια εργαζομένων και εθελοντών

Σε μία ακόμη ολονύχτια μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Αφίδνες έδωσαν το παρών, κλιμάκια εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο.

Παρόντες στην τεράστια επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλλης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός και πάρα πολλοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων-Μελών του ΣΠΑΠ.

Στην πυρκαγιά ενεργούν μεγάλες δυνάμεις επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές, εργαζομένους και αιρετούς του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, που επιχειρούν για δεύτερο 24ωρο δίνοντας πραγματική μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά, που κατέκαψε σπίτια, εργοστάσια, αυτοκίνητα και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, συνεχίζουν για 2ο 24ωρο πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα προσπαθώντας με πολύωρες προσπάθειες να γλυτώνουν δεκάδες σπιτιών και εκτάσεις δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν κατά την διάρκεια περιστατικών πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρωτοφανής. Αντιμετωπίζουμε ένα πρωτόγνωρο, ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, τον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 40 ετών, που είναι αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής και δυστυχώς βλέπουμε τις συνέπειές του. Σε συνδυασμό με τις πολλές πυρκαγιές που εξελίσσονται σε ολόκληρη την χώρα μας και την σημαντική ενίσχυση των ανέμων που υπάρχει σήμερα, έχουμε ένα εκρηκτικό επικινδυνότατο μείγμα για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Για την ώρα δίνουμε μάχη για 2ο συνεχόμενο 24ωρο με πρωταρχική μας προτεραιότητα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών. Φυσικά προσπαθούμε να προφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και το φυσικό μας περιβάλλον.

Όλοι μας οι δυνάμεις δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό με αυταπάρνηση, με πραγματική αυτοθυσία στα μέτωπα των πυρκαγιών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου, στους εργαζομένους και τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αλλά και όλων των δήμων καθώς και στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν για 2ο συνεχόμενο 24ωρο δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, δίνοντας πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και καταφέρνουν με πραγματικά ηρωικές προσπάθειες, να γλυτώνουν κατά το ανθρωπίνως δυνατόν περιουσίες πολιτών και δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή».

Σχετικά Άρθρα

Κύθηρα: Με απόλυτη επιτυχία το Συνέδριο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»

otavoice

Αργοστόλι: Μήνυση κατοίκου σε Δήμαρχο-Αντιδήμαρχο για παράβαση καθήκοντος

otavoice

Δήμος Παιανίας: Οικονομία κλίμακας με σύγχρονα μηχανήματα

otavoice

Δήμος Βοΐου: Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 & λιθόστρωτου καλντεριμιού

otavoice

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ. του Δήμου Διονύσου

otavoice

Συνάντηση εργασίας Τζιτζικώστα- Ιάπωνα Πρέσβη, στη Θεσσαλονίκη

otavoice